logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Simson S51 - Nieszczelność przez podwijający się simering na wale z wypełniaczami

muza1111 20 Mar 2008 21:39 3836 3
REKLAMA
  • #1 4933618
    muza1111
    Poziom 2  
    kupiłem wał z wypełniaczami do simsona s51. gdy zalozyłem go okazalo sie ze simson lapie lewe powietrze. Jest ono przez to ze simering od strony magneta pod czas zakladania podwija sie i w ten sposob jest nieszczelny. Wszystko przez to ze na wale z wypełniaczmi sa takie krazki cos jak by gwint i przez to przy zakładaniu simering sie podwija. Nie wiem co z tym zrobic prosze o pomoc.

Regulamin pkt 11 proszę poprawić. goldwinger
  • REKLAMA
  • #2 4934436
    saturnin_1984
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Witaj, zdarza się czasami coś takiego, zwłaszcza w produktach niemieckich(mz, simson), można temu zaradzić robiąc proste prowadzenie za pomocą np. taśmy izolacyjnej, suto zwilżonej olejem w celu zmniejszenia tarcia, taśmą oklejasz czop wokół progu, o który się wywija simering, smarujesz ja olejem i można składać.
  • REKLAMA
  • #3 4934581
    MakroSerwis
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 343
    Najlepszym rozwiązaniem jest zastosowanie prowadnicy w postaci cienkiej, blaszanej tulejki, dopasowanej do czopa wału.
  • #4 4941473
    muza1111
    Poziom 2  
    ok dzieki za pomoc :) wczoraj rozpołowiłem silnik po raz kolejny. Niestety przy wczesniejszym wkładaniu a w sumie wbijaniu wal sie skrzywił. Wsadziłem inny i wszystko działa. Nie wiem tylko teraz co z tym zrobic...
REKLAMA