Do mederatorów forum prosze o usówanie postów takich d.. jak
mario1982 gdzie sadza że
Cytat: to przez twoje sprawdzanie ładowania odłączeniem aumulattora podczas pracy śilnika sam se je mogłeś uszkodzić
gdzie ja ci tak napisałem szlak mnie trafia jak takie ciołki za pszeproszeniem pisza.
Cytat: która dioda może być uszkodzona
Nie chodzi mi tu o która z 9 lecz która jest odpowiedzialna o taki stan żeczy dodatnia ,ujemna czy wzbudzania,
Jak ktoś powie mi że np jak jest pold ciepły i nie pali to poradził bym mu by sprawdził np cewke a jak w alternatorze jest napiecie 24V to ktoiś kto się zna bedzie wiedział że na 91% bedzie to wina tej czy innej diody ( jak popsuje sie np dodatnie to nie bedzie wcale napiecia jak inna to inny efekt) mario 1982 ty myśl i czytaj zanim coś napiszesz a nie robisz jakiegos cholerka wie kogo a jezeli chodzi o alternatory to zyje wiecej na swiecie niz ty(wnioskuje po nicku) i na tym akurat sie znam ale to mi sie przytrafiło pierwszy raz i z diodami nigdy nie kombinowałem z pozdrowieniami dla takich jak
MARIO autor tych pytań
kaiko i patrz gdzie taki autor napisał tak jak ty opisujesz i nie rób jdiote z kogoś
PS z tego zreszta co mi sie wydaje to akumulator jest do rozruchu auta a prądnica badz alternator do uzyskiwania energi tak że nie widze nic złego w zdiecu klemy z akumulatora to jest najprostszy sposób na sprawdzenie alternatora to on daje prąd autu a nie akumulator(poto daje napiecie wieksze od 12 by tylko doładować baterie) a jeżeli jest napiecie takie jak umnie to tak czy siak dostaje po dupie bateria i przewody o żarówkach nie wspomne ale widze ze potrafisz sugerowac sie tylko postami napisanymi przez innych