Po wielokrotych próbach i męczenia się z podziałem łacza internetowego Neo 6Mb(często ładowania pieniędzy w błoto) postanowiłem zasięgnąć rady przy zakupie kolejnego sprzętu.
Było kilka prób łączenia 6 komputerów.
Pierwszy był Router Planet ADE-3400 ktory nie robił nic poza przekazywaniem sygnału jednej osobie (ktoś sie dostał uruchomił p2p,reszta nie miała nic poza gg) którego nie polecam.
Później postanowiłem zakupić jeden z "świetnych" serwerów/routerów z allegro i bardzo sie rozczarowałem mimo przedwczesnej radości.
(radzę sie dobrze zastanowić przed kupowaniem z allegro mimo wielu pozytywów). Router/serwer sypał się po jakimś tygodniu strasznie..
Nię będę opowiadał dalej tylko streszczę to na czym mi zależy:
Zależy mi na sprzęcie który podzieliłby STATYCZNIE pasmo up jak i download.
1os. online (6mb/512)
2os. (po 3mb/256)
wszyscy online (każdy po 1mb/85)
Zapewniajacy każdemu po tyle samo,wykorzystując 100% możliwości internetu.
Bezawaryjny. Pozwalający ogladac wszystkie strony bo mając obecnie ten serwer nie moge (nie wiedzac dlaczego) wejść na niektóre strony (np. zobaczyc rozkład pkp).
Dla conajmniej 6 komputerów.
Nie interesuje mnie radiówka.
(Proszę o wypowiadanie sie osób znających się na sprawie.. Jeśli się Tobie coś wydaje, zostaw to dla siebie.)
Było kilka prób łączenia 6 komputerów.
Pierwszy był Router Planet ADE-3400 ktory nie robił nic poza przekazywaniem sygnału jednej osobie (ktoś sie dostał uruchomił p2p,reszta nie miała nic poza gg) którego nie polecam.
Później postanowiłem zakupić jeden z "świetnych" serwerów/routerów z allegro i bardzo sie rozczarowałem mimo przedwczesnej radości.
(radzę sie dobrze zastanowić przed kupowaniem z allegro mimo wielu pozytywów). Router/serwer sypał się po jakimś tygodniu strasznie..
Nię będę opowiadał dalej tylko streszczę to na czym mi zależy:
Zależy mi na sprzęcie który podzieliłby STATYCZNIE pasmo up jak i download.
1os. online (6mb/512)
2os. (po 3mb/256)
wszyscy online (każdy po 1mb/85)
Zapewniajacy każdemu po tyle samo,wykorzystując 100% możliwości internetu.
Bezawaryjny. Pozwalający ogladac wszystkie strony bo mając obecnie ten serwer nie moge (nie wiedzac dlaczego) wejść na niektóre strony (np. zobaczyc rozkład pkp).
Dla conajmniej 6 komputerów.
Nie interesuje mnie radiówka.
(Proszę o wypowiadanie sie osób znających się na sprawie.. Jeśli się Tobie coś wydaje, zostaw to dla siebie.)