Mam pytanie takie skromne czy zna ktoś odbiornik radiowy podobny do ŚNIEŻKI R-206? Podobny schematem i zasada działania. Bardzo proszę od pomoc he dzięki z góry.
Heh problemu za bardzo nie ma, ale po prostu mam taką sprawę, żeby znaleźć schemat podobny właśnie do Śnieżki i go przestroić I nie wiem po prostu czy jest jakiś odbiornik podobny do Śnieżki i szukam pomocy
Witam,
schemat OR "Śnieżka R206" znajduje się tutaj: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic22635.html Przy odrobinie chęci i zastosowania funkcji "Szukaj" można również uzyskać informacje nt przestrojenia głowicy UKF.
Pozdrawiam.
Ja wiem jak się szuka i że nie pisać takich topiców jak są od tego inne działy ale chyba nie widziałeś co napisałem w moim temacie i jaki jest mój problem chodzi mi o schemat podobny do Śnieżki a nie schemat Śnieżki, schemat Śnieżki mam pod ręką a ja potrzebuje schemat podobny do Śnieżki i zasadę działania tego owego radia jak w ogóle jest takie wiec prosze o wyrozumiałość
Nie bardzo rozumiem? Szukasz jakiegokolwiek schematu podobnego do śnieżki, czy masz konkretny odbiornik do niej podobny? Jeżeli masz np. Giewonta, Śnieżnika, Narew, Tarabana, Beskidy czy inne z serii to napisz jakie. Kto może wiedzieć jaki model z tych podobnych do Śnieżki kołacze ci się po głowie?
O właśnie mi chodziło o jakieś takie pochodne typy do Śnieżki i właśnie typu Giewont czy tam Ślązak by mi odpowiadały Dzięki już mam schemat, z góry dzięki.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Poszukiwano odbiornika radiowego o schemacie i zasadzie działania podobnej do modelu Śnieżka R-206. Dyskusja wyjaśniła, że Śnieżka R-206 i R-207 są wcześniejszymi wersjami odbiornika Sudety R-208. Podobne układowo modele to Taraban 3 R-510, Junior, Jubilat oraz inne z serii takich jak Giewont, Ślązak, Beskidy, Narew. Użytkownikowi zależało na znalezieniu schematu urządzenia o podobnej konstrukcji do Śnieżki, a nie samego schematu Śnieżki R-206, który miał już dostępny. Wskazano również, że przy pomocy funkcji "Szukaj" na forum można znaleźć informacje o przestrojeniu głowicy UKF w tych odbiornikach.