logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Śnieżka R-206 - podobne mu układowo inne odbiorniki

darkvote 10 Sty 2004 15:30 3946 8
REKLAMA
  • #1 469711
    darkvote
    Poziom 11  
    Mam pytanie takie skromne czy zna ktoś odbiornik radiowy podobny do ŚNIEŻKI R-206? Podobny schematem i zasada działania. Bardzo proszę od pomoc :) he dzięki z góry.
  • REKLAMA
  • #3 470850
    darkvote
    Poziom 11  
    Heh problemu za bardzo nie ma, ale po prostu mam taką sprawę, żeby znaleźć schemat podobny właśnie do Śnieżki :) i go przestroić :) I nie wiem po prostu czy jest jakiś odbiornik podobny do Śnieżki i szukam pomocy :)
  • REKLAMA
  • #5 470944
    darkvote
    Poziom 11  
    Ja wiem jak się szuka i że nie pisać takich topiców jak są od tego inne działy ale chyba nie widziałeś co napisałem w moim temacie i jaki jest mój problem :) chodzi mi o schemat podobny do Śnieżki a nie schemat Śnieżki, schemat Śnieżki mam pod ręką a ja potrzebuje schemat podobny do Śnieżki i zasadę działania tego owego radia jak w ogóle jest takie :) wiec prosze o wyrozumiałość
  • REKLAMA
  • #6 479512
    teodor
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Nie bardzo rozumiem? Szukasz jakiegokolwiek schematu podobnego do śnieżki, czy masz konkretny odbiornik do niej podobny? Jeżeli masz np. Giewonta, Śnieżnika, Narew, Tarabana, Beskidy czy inne z serii to napisz jakie. Kto może wiedzieć jaki model z tych podobnych do Śnieżki kołacze ci się po głowie?
  • #7 479518
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6165
    W czym ten schemat ma być podobny do Śnieżki. Bo jak pisał kolega wyżej, nie bardzo wiadomo o co tu chodzi?
  • REKLAMA
  • #8 479565
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    ŚNIEŻKA R-206 i R-207 to wcześniejsza wersja SUDETY R-208. Dalsze podobieństwo wykazują: TARABAN 3 R-510 oraz JUNIOR i JUBILAT.
  • #9 480053
    darkvote
    Poziom 11  
    O właśnie mi chodziło o jakieś takie pochodne typy do Śnieżki i właśnie typu Giewont czy tam Ślązak by mi odpowiadały :P Dzięki już mam schemat, z góry dzięki.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano odbiornika radiowego o schemacie i zasadzie działania podobnej do modelu Śnieżka R-206. Dyskusja wyjaśniła, że Śnieżka R-206 i R-207 są wcześniejszymi wersjami odbiornika Sudety R-208. Podobne układowo modele to Taraban 3 R-510, Junior, Jubilat oraz inne z serii takich jak Giewont, Ślązak, Beskidy, Narew. Użytkownikowi zależało na znalezieniu schematu urządzenia o podobnej konstrukcji do Śnieżki, a nie samego schematu Śnieżki R-206, który miał już dostępny. Wskazano również, że przy pomocy funkcji "Szukaj" na forum można znaleźć informacje o przestrojeniu głowicy UKF w tych odbiornikach.
REKLAMA