logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RealTek ACL889A - tylne głośniki Creative Inspire P580 5.1 nie działają

Boybondek 25 Mar 2008 18:15 2564 4
REKLAMA
  • #1 4953039
    Boybondek
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam, ostatnio zainstalowałem w kompie płytę główną GIGABYTE GA-EP35 - DS. 35 S775 z integrowaną kartą dźwiękową RealTek ACL889A, do której podłączyłem głośniki Creative Inspire P580 5,1. Po uruchomieniu komputera i ustawieniu wszystkich parametrów grają tylko przednie głośniki, tylne nie działają. Przeprowadzając test wszystkie głośniki po kolei się odzywają, z tego wnioskuję, że podłączone są prawidłowo. Może ktoś już się spotkał z takim problemem to proszę o pomoc w tym problemie.
  • REKLAMA
  • #2 4953188
    Vizzle
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Zapewne odtwarzasz materiał stereo, jeśli korzystasz z Foobar2000 w DSP "musisz" wybrać wtyczkę Convert Stereo to 4Chanels, podobnie sprawa może się mieć do winampa lub innego (zobacz wpierw czy przypadkiem w sterownikach nie możesz wybrać "kopiowania tyłu na przód" albo ustawienia na 4 głośniki).
  • REKLAMA
  • #3 4953525
    Boybondek
    Poziom 10  
    Używam tych głośników do słuchania MP3, przy grach, słuchaniu radia. Ustawieniach mam ustawione głośniki 5,1. Wgrałem też winampa i nic się nie zmieniło. Poprzednio używałem CREATIVE SOUND BLASTER 5.1 i nie miałem żadnego problemu z odsłuchem ww ustawień we wszystkich głośnikach.
  • REKLAMA
  • #4 4955843
    Vizzle
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Niech kolega sprawdzi jeszcze ten krok:
    Foobar2000->Preferences->Playback->DSP Manager i uruchomić wtyczkę "Convert Stereo to 4Chanels"
  • #5 4957671
    Boybondek
    Poziom 10  
    Mam nadzieję, że sprawa nie grających tylnych głośników została załatwiona, i wszystko gra jak należy. Zamieniłem ustawienia w panelu ustawiania głośników – w miejsce gdzie miałem głośniki przednie odznaczyłem tyły i analogowo gdzie były tyły odznaczyłem przody. Od tej zmiany zaczęły grać wszystkie.

pozdrawiam
REKLAMA