logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6280 - przy full flashu 'error sync the phone' - JAF

Dominas 26 Mar 2008 12:41 1340 10
REKLAMA
  • #1 4956004
    Dominas
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam

Posiadam Jaf od tygodnia i mam problem z Nokia 6280. Nokia podświetli się i zaraz zgaśnie sprawdziłem płyte jest ok. Chciałbym wgrac Full flasha jednak przy każdej próbie bootowania wyskakuje "Booting phone...
    Error sync the phone..." Ma ktoś manuala jak poprawnie flashować jafem uwalone telefony lub jest wstanie mi podpowiedzieć. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4956018
    venomik
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    flashujesz po usb czy kablem fbus, jeśli usb to zaznacz opcje dead usb
  • REKLAMA
  • #3 4956021
    Dominas
    Poziom 17  
    kablem fbus
  • REKLAMA
  • #4 4956055
    venomik
    Poziom 16  
    no to zaznaczasz manual, potem ini wybierasz model telefonu i dajesz flash
  • #5 4956064
    Dominas
    Poziom 17  
    Mam przewód z wyjsciem na zasilanie podłączyć to zasilanie? 9V akumulator z tego co się domyslam
  • #6 4956079
    venomik
    Poziom 16  
    nic nie podlączaj co najwyżej ladowarke pod telefon :D
  • #7 4956232
    Dominas
    Poziom 17  
    Niestety podczas próby flashowania napotykam na 2 błedny gdzie mogę wybierać tak lub nie wybieram tak i przestaje przy bootowaniu. Zobaczę jeszcze jak styki dochodzą i nie jestem pewien czy mam przewód 7 pin.
  • #8 4956245
    venomik
    Poziom 16  
    jest jeszcze opcja że masz zly kabel, w większości przypadków trzeba przerabiać
  • #9 4956250
    Dominas
    Poziom 17  
    Ma ktoś jakiś opis przeróbki kabla lub fotki ??
  • REKLAMA
  • #11 10605118
    Dominas
    Poziom 17  
    Zrobione.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy próby pełnego flashowania telefonu Nokia 6280 za pomocą programu JAF, podczas której pojawia się błąd "Error sync the phone" przy bootowaniu. Telefon podświetla się, ale zaraz gaśnie, a płyta została sprawdzona jako sprawna. Flashowanie odbywa się kablem FBUS, nie USB, dlatego nie stosuje się opcji "dead USB". Zalecane jest użycie trybu manualnego w JAF, wybór odpowiedniego pliku ini dla modelu i rozpoczęcie flashowania. Nie należy podłączać zasilania 9V, jedynie ewentualnie ładowarkę do telefonu. Możliwe przyczyny problemu to nieprawidłowy kabel FBUS, który często wymaga przeróbki. Wskazano na konieczność sprawdzenia poprawności połączeń i ewentualnej modyfikacji kabla, a także odwołano do dostępnego opisu przeróbki kabla na forum elektroda.pl. Po zastosowaniu tych wskazówek problem został rozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA