Przez pomyłkę wywaliłem rejestr z Windowsa XP 2000. Czy jest szansa żeby to naprawić czy też czeka mnie nowa instalacja?
Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam
Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamgrysek napisał:Ale mozna tez włożyc płyte przy starcie kompa i nie wybierac napraw tylko wybrac partycje z systemem i nie naciskac ESC (przystąp do instalacji świeżego systemu) tylko chyba ENTER sie dawało... Mogłem cos pkonocic bo dawno nie przeinstalowywalem systemu i mówie z pamieci...
pozdro
Cytat:A da się wejsc w tryb awaryjny?
mietekn napisał:A może po prostu przywróć system do stanu gdy jeszcze działał (Start->Programy->Akcesoria->Narzędzia Systemowe->Przywracanie Systemu lub bezpośrednio c:\windows\system32\restore\rstrui.exe).
tzok napisał:Przy pierwszym pytaniu instalatora masz wybrać instalację systemu, dopiero przy drugim opcję naprawy... Hasło jest potrzebne tylko do konsoli odzyskiwania systemu, a to Ci się tu raczej nie przyda.
...jakie pliki z jakiego katalogu HKEY!?!
grysek napisał:Cytat:
Nie do końca rozumiem, to mam wejść w instalację nowego systemu czy naprawę?
W instalacje nowego systemu, tylko tam sie dawalo enter i była naprawa starego chyba... zaraz sprawdze jak tam jest
Cytat:Już rozumiem, bo ja wchodziłem tam do tej konsoli odzyskiwania systemu. Wszedłem teraz do instalacji systemu i co dalej? Gdy chce zainstalować system na partycji, to pojawia się komunikat, że instalowanie wielu systemów operacyjnych na jednej partycji nie jest zalecane, co robić? Kontynuować mimo to?
mietekn napisał:znajdź w jednym z podfolderów Rp0 Rp11 itp najmłodszy _REGISTRY_MACHINE_SYSTEM i przekopiuj go jako SYSTEM w folderze c:\windows\system32\config
grysek napisał:Cytat:Już rozumiem, bo ja wchodziłem tam do tej konsoli odzyskiwania systemu. Wszedłem teraz do instalacji systemu i co dalej? Gdy chce zainstalować system na partycji, to pojawia się komunikat, że instalowanie wielu systemów operacyjnych na jednej partycji nie jest zalecane, co robić? Kontynuować mimo to?
Juz sprawdzilem:
Najpierw sie ładuje płyta a potem
ENTER>F8>wybierasz partycje i naciskasz "r"
pozdro
mietekn napisał:Podłącz dysk do innego komputera i nim przekopiuj albo wystartuj system (Linux LiveCd lub BartPE) z płyty.
grysek napisał:Najprościej by było zainstalować system od nowa chyba że masz tam jakies bardzo ważne rzeczy...
Cytat:No tak, ale dalej potrzebne jest hasło administratora, a niestety go nie pamiętam
grysek napisał:Cytat:No tak, ale dalej potrzebne jest hasło administratora, a niestety go nie pamiętam
Ale hasło trzeba gdy naciskasz R zraz po załadowaniu płyty
ENTER>F8>wybierasz partycje i naciskasz "r" - a tak nie powinno byc hasła
lelekx napisał:Nie obraź się, nie mam zamiaru Cię urazić. Ale czytając cały wątek mam wrażenie, że najlepiej zrobisz, gdy zaniesiesz komputer specjaliście. Dalszym machaniem na ślepo narobisz tylko dodatkowych szkód i nic więcej.
Andy74 napisał:No zaraz... Piszesz, że w trybie awaryjnym działa, więc wiesz jak do niego wejść [F8]. W tym samym menu, gdzie wybierasz tryb awaryjny jest taka opcja jak "Ostatnia znana dobra konfiguracja" - czy jakoś podobnie nazwana. Próbowałeś z niej skorzystać?