Silnik 626 GE 2.0 16V. Obroty biegu jałowego powinny wynosić 750+-50. U mnie wynoszą na oko 600obr. Auto całe drży.Niestety na pewnym forum ktoś mi napisał instrukcje ustawienia tps ale nie napisał że to do silnika 1.8 gdzie nie ma elektrostyku. Dopiero się dowiedziałem o tym jak odkręciłem tps i ten właśnie mikrostyk. Ostatecznie ustawiłem tps na 0,55V przy zamkniętej przepustnicy. Nic to nie dało, oborty te same. kręciłem śrubką na przepustnicy w trybie awaryjnym lecz nic to nie dało.
Koleś z innego forum(mechanik) powiedział że nie wolno ruszać tps i kręcić mikrostykiem oraz tą śrubką.
Mam pytanie: za co odpowiedzialny jest ten mikrostyk, boję się że też ma w sobie mały pomiar w 1/10 mm gdy przepustnica się otwiera czy raczej włącz coś lub wyłącza?
Proszę o pomoc
pozdrawiam
Tomasz
Koleś z innego forum(mechanik) powiedział że nie wolno ruszać tps i kręcić mikrostykiem oraz tą śrubką.
Mam pytanie: za co odpowiedzialny jest ten mikrostyk, boję się że też ma w sobie mały pomiar w 1/10 mm gdy przepustnica się otwiera czy raczej włącz coś lub wyłącza?
Proszę o pomoc
pozdrawiam
Tomasz