logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić status GG na ciągle dostępny na zwykłym serwerze?

Piżol 29 Mar 2008 14:16 1418 6
REKLAMA
  • #1 4969082
    Piżol
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Chodzi mi o status gg, który będzie ciągle dostępny. Czy istnieje możliwość zrobienia tego na zwykłym serwerze, czy jest to możliwe tylko na kontach shell? Przy okazji zapytam, czy ktoś zna całkowicie darmowe takie konta?
  • REKLAMA
  • #2 4969750
    etezet
    Poziom 26  
    Ocena: 129
    EKG/EKG2.
    Instalacja będzie możliwa na komputerze/dedyku/vps'ie/shellu. EKG działa oczywiście tylko na linuxie.

Ja znam darmowe VPS'y ale rejestracja nie działa (bardzo zasyfione - masa ludzi).
  • REKLAMA
  • #3 4970409
    Piżol
    Poziom 14  
    Ja znalazłem taki http://cyberunners.org ale kompletnie się w nim nie orientuje bo po angielsku
  • #4 4970470
    etezet
    Poziom 26  
    Darmowe shelle istnieją, ale wszystko to syf lub bardzo ciężko dostać konto. Najlepiej zainwestuj w jakiegoś shella.
  • REKLAMA
  • #5 4970502
    Piżol
    Poziom 14  
    Ale to na tych płatnych to są już wgrane te opcje do gg, żeby był dostępny?
  • #6 4970994
    etezet
    Poziom 26  
    Na niektórych tak. Instalacja jest prosta.
  • REKLAMA
  • #7 4974968
    Piżol
    Poziom 14  
    Znalazłem w końcu serwer który dał mi konto testowe. Zalogowałem się poprzez putty, ale po wpisaniu ekg pokazuje, że nie ma takiej komendy. Czy to by znaczyło, że nie jest ono wgrane, niby w opisie było, że irc ekg jest

Podsumowanie tematu

✨ Aby ustawić status GG na ciągle dostępny na zwykłym serwerze, można użyć programu EKG lub EKG2, które działają wyłącznie na systemie Linux. Instalacja jest możliwa na komputerze, dedykowanym serwerze, VPS lub shellu. Darmowe VPS-y są dostępne, lecz często mają problemy z rejestracją z powodu dużej liczby użytkowników. Darmowe konta shell istnieją, jednak są trudne do zdobycia i często niskiej jakości. W przypadku płatnych kont shell opcje umożliwiające ciągłą dostępność GG mogą być już wstępnie zainstalowane, a instalacja EKG jest stosunkowo prosta. Problem pojawia się, gdy na serwerze testowym po zalogowaniu przez putty komenda "ekg" nie jest rozpoznawana, co oznacza brak zainstalowanego programu mimo deklaracji w opisie serwera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA