logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Matlab/Simulink, projekt sterownika - za co się zabrać?

karoligrz 02 Kwi 2008 22:31 2102 2
REKLAMA
  • #1 4987043
    karoligrz
    Poziom 10  
    Witam.
    Mam do zaprojektowania sterownik wysokosci lewitatora magnetoelektrycznego... i nawet nie wiem za co sie zabrac. Sterownik ten ma byc stworzony w simulinku. Wszelkie porady bylyby mile widziane. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4987203
    horypio
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Witam
    najpierw sugeruje sie wgrysc w ten lewitator magnetoelektryczny, no ale regulator nie powinien byc tu trudnoscia nie iwem jaka struktura regulatora bedzie odpowiednia ale na pewno zwykły PI powinien sobie nieco poradzic potem jesli mamy model tego lewitatora mozemy sobie doswiadczalnie badac ine strukutry regularów (a jest ich nieco), to tak napewno wartoscia zadana bedzie tu wysokosc h a regulujacą wartościa bedzie prąd i tyle.
    Pozdrawiam milej pracy
  • #3 4987309
    karoligrz
    Poziom 10  
    najgorsze to ze nie mam zadnego pojecia o tym. a model ma byc dowolnie przez nas wybrany.... simulinka nawet nie przerabialam:/ wiec musze zaczac od zera a praktycznie to nie wiem od czego zaczac:(
    dzieki hoyrpio, jesli posiadasz wieksza wiedze np jak to ladnie ubrac w program to bylabym wdzieczna za sugestie:):):)
REKLAMA