logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezstratne jakościowo "podcinanie" plików AVI

maras2003 03 Kwi 2008 21:07 13666 3
REKLAMA
  • #1 4990379
    maras2003
    Poziom 29  
    Ocena: 115
    Witam.
    Poszukuję programu, w którym będę mógł bezstratnie jakościowo i dosyć szybko (zadnej kompresji) uciąć trochę sekund z początku czy końca pliku AVI. Mam czyste pliki - bez kompresji, również bez kompresji chciałbym mieć je "popodcinane". Nie chcę programu do obróbki wideo, chce tylko przyciąć filmiki.
    Pozdro!
  • REKLAMA
  • #2 4990645
    Bushmen_DZ
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    najprostszym programem do przycięcia jest virtualdub dołączam plik na licencji GNU dobrym programem do obróbki video jest Pinacle:D

Moderowany przez jankolo:

Plików dostępnych swobodnie w Internecie nie wolno zamieszczać na Forum. Załącznik usunąłem

• REKLAMA
  • #3 4992464
    maras2003
    Poziom 29  
    Ocena: 115
    Przyciąłem już jeden filmik, który początkowo zajmował ok 55MB. Po przycięciu ma 175 MB... jak to zmienić? (najlepiej też w virtualdub)

EDIT
    A jednak nie miałem czystego AVI- mam tam kompresje FRAPS (jest to program, ktorym nagrywalem)
  • #4 4992499
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    Jako że jesteś początkujący w tym to najlepiej byś zrobił poczytawszy trochę o Virtualdubie. Ty po prostu po przycięciu poddałeś ten film ponownej kompresji i to pewnie z większym bitrate lub/i innymi kodekami niż był. W Virtualdub musisz zaznaczyć coś takiego jak "directstream" (oddzielnie chyba dla dźwięku i obrazu) lub podobnie ale już nie pamiętam. AVI jest dosyc nieczysty, to tylko kontener dla wielu rożnych kodeków..(divx,xvid,3ivx, inne)
REKLAMA