logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Scalanie kilku plików AVI z cyfrówki – jaki program wybrać do łączenia filmów?

Stanislaw 27 Maj 2008 20:47 17415 8
REKLAMA
  • #1 5187987
    Stanislaw
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Jaki należy użyc program w celu scalenia kilku plików AVI, tego samego filmu?
  • REKLAMA
  • #2 5188004
    Qurak
    Poziom 17  
    Ocena: 145
    Witam

Proponuje VirtualDUB

i pierwszy fragment otworzyć (OPEN VIDEO FILE)
    a następne (APPEND AVI SEGMENT)

Całość zapisać jako AVI
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 5188632
    Stanislaw
    Poziom 14  
    Dziękuję za zainteresowanie sie moim problemem. Proponowany program VirtualDub nie widzi tych plików. Widocznie coś źle ściągnąłem z Internetu. Moje pliki mają w nazwie .avi, ale rozszerzenie plików jest od 0 do 7.
    Zmieniałem nazwę pliku tak aby rozszerzenie było na .avi
    Czy można jeszcze z tym problem coś zrobić?
  • #5 5188663
    szaleniec
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 199
    A czy nie jest to jeden plik ordynarnie pocięty na 7 kawałków? Wówczas wystarczyło by z wiersza poleceń systemu MS Windows:
     copy plik1 plik2 plik3 >> plik.avi 
  • #6 5188987
    benbog
    Poziom 23  
    Ocena: 59
    W takim przypadku z powodzeniem używam programiku FileMerger (72 kB). Łączy błyskawicznie i nie kombinuje niepotrzebnie!
  • REKLAMA
  • #7 5190560
    jarodt
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    proponuję AviReComp.Przyjemny programik ,ma w miarę duże możliwości(wklejanie txt do filmu,itp). Zadziała oczywiście pod warunkiem,że to rzeczywiście pliki avi,jeśli nie,to proponuję total converter i zmiana na avi.
  • #8 5190790
    weryfany
    Poziom 27  
    Ocena: 148
    Stanislaw napisał:
    Dziękuję za zainteresowanie sie moim problemem. Proponowany program VirtualDub nie widzi tych plików. Widocznie coś źle ściągnąłem z Internetu. Moje pliki mają w nazwie .avi, ale rozszerzenie plików jest od 0 do 7.
    Zmieniałem nazwę pliku tak aby rozszerzenie było na .avi
    Czy można jeszcze z tym problem coś zrobić?

A czy nie jest ten film podzielony WinRarem przypadkiem.
    Spróbuj włączyć winrar i potem otwórz i wskaż mu ten plik np. z cyfrą 1

Czasem jak ściągasz ze strony to umyślnie rozszerzenie jest zmieniane na inne żeby ktoś kto nie wie sie męczył z tym.
  • #9 5241720
    Stanislaw
    Poziom 14  
    Dziękuję wszystkim kolegom za pomoc. Okazało się, że ściągnąlem uszkodzone pliki. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła wyboru programu do scalania kilku plików AVI pochodzących z kamery cyfrowej. Zaproponowano użycie VirtualDub, który umożliwia otwarcie pierwszego pliku i dołączanie kolejnych segmentów AVI, a następnie zapisanie całości jako jeden plik AVI. Alternatywnie wskazano mencodera, który pozwala na łączenie plików za pomocą poleceń konsolowych. W przypadku, gdy pliki są fragmentami jednego filmu podzielonymi na części, zasugerowano prostą metodę łączenia za pomocą polecenia copy w systemie Windows. Wspomniano także program FileMerger jako szybkie i proste narzędzie do scalania plików. Dla plików, które nie są prawdziwymi AVI, polecono konwersję za pomocą Total Converter lub użycie AviReComp, który oferuje dodatkowe funkcje edycji. Zwrócono uwagę, że czasem pliki mogą być archiwizowane w formacie RAR z zmienionym rozszerzeniem, co wymaga ich rozpakowania przed scaleniem. Ostatecznie problem wynikał z uszkodzonych plików, co uniemożliwiało ich poprawne połączenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA