Zmierzyłem czujnik temperatury NTC ma około 3MΩ więc chyba jest uszkodzony. Zamówiłem nową grzałkę wraz z czujnikiem. Czy po wymianie trzeba będzie zrobić reset, jeżeli tak to jak to wykonać. Proszę jeszcze o podanie informacji jak wejść w tryb serwisowy i wszystkie kody błędów. Z góry dziękuję.
Spodziewałem się tej odpowiedzi. Dziękuję za dotychczasowe rady. Interesuję się naprawą sprzętu AGD, dlatego te pytania. W serwisie elektrody wypowiadają się między innymi najlepsi fachowcy dlatego jest to bardzo dobre źródło informacji dla początkującego serwisanta
kod E60 jet to problem z grzaniem jeżeli pralka ma więcej niż 6 mcy to sprawdż gżałke z reguły palą się kod grzałki 132102010/7 cena jej około 70-80 dych ale można zamątować każdą co posiada otwór na NTCwatroć w oma to 22 i mocy 1950wat ale ja się da 10% w prawo lub lewo to też powinno pomóc a jak grzałka jest dobra to czy napięcie idzie z modułu
Obecnie czekam na grzałkę, jest zamówiona. Jeszcze raz proszę kogoś o podanie informacji jak zrobić reset, wejść w tryb serwisowy i kody wszystkich błędów.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Pralka Elektrolux EWF 830 wyświetla błąd E60, który oznacza problem z grzaniem. Zaleca się sprawdzenie grzałki pod kątem zwarcia do masy oraz pomiar czujnika temperatury NTC, który w tym przypadku wykazał wartość około 3 MΩ, co sugeruje uszkodzenie. Wymiana grzałki i czujnika NTC jest rekomendowana. Grzałka o kodzie 132102010/7 ma moc około 1950 W i kosztuje około 70-80 zł. Po wymianie może być konieczny reset urządzenia, jednak szczegóły dotyczące trybu serwisowego, resetu i pełnej listy kodów błędów nie zostały udostępnione. Sprawdzenie, czy napięcie z modułu sterującego dochodzi do grzałki, jest również wskazane. Dyskusja podkreśla trudności w uzyskaniu pełnej dokumentacji serwisowej i kodów błędów dla tego modelu. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.