logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WinFast DTV 1800 H - brak dźwięku na niektórych kanałach kablówki, szumy

bertens 09 Kwi 2008 21:03 1436 6
REKLAMA
  • #1 5012672
    bertens
    Poziom 10  
    Witam wszystkich forumowiczów,
    Mam problem z kartą TV. Na niektórych programach TV (kablówka) nie ma dźwięku tylko tzw. "szumy". Nie jestem fachowcem, ale podejrzewam, że problem powstaje z powodu braku możliwości (w tej karcie) zmiany systemu fonii.

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Jeśli tak to jak go rozwiązaliście.

Dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5012759
    spinnaker
    Poziom 32  
    Ocena: 37
    Spróbuj przestawić kraj na China lub Hungary
  • REKLAMA
  • #3 5016029
    bertens
    Poziom 10  
    Dziękuję. Spróbowałem.

Ale efekt połowiczny. Teraz te co nie szumiały - szumią i odwrotnie.

Wydaje się, że raczej muszę się z nią - tą kartą czyli - polubić.

Z drugiej strony kupiłem ją, żeby pozbyć się kaset VHS z domowego archiwum, więc narzekać nie powinienem.
  • REKLAMA
  • #4 5017040
    spinnaker
    Poziom 32  
    No trzeba kombinować z tymi trybami PAL, itp.

Tak już bywa z tunerami - same tunery są niezłe ale oprogramowanie do nich to szkoda gadać
  • REKLAMA
  • #5 5018774
    bertens
    Poziom 10  
    Właśnie o to się rozchodzi, że nie ma "przełącznika" trybów wizji i fonii. Czy to tylko błąd po stronie oprogramowania? Można wykorzystać inne oprogramowanie?
  • #6 5018786
    spinnaker
    Poziom 32  
    Może być błąd oprogramowania ale nie musi, inne softy hmm: Dscaler, FlyTV2000, itp.
  • #7 5022958
    kostian
    Poziom 25  
    Ocena: 87
    Przy starszych Leadtekach działała zmiana systemu dźwięku rzyciskiem "H" lub "A" - dla każdego kanału trzeba było ustawić odpowiedni system, ale potem już wszystko hulało.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy karty TV WinFast DTV 1800 H, która na niektórych kanałach kablówki generuje brak dźwięku, zastępowany szumami. Przyczyną może być brak możliwości zmiany systemu fonii (audio) w oprogramowaniu karty. Próby zmiany kraju odbioru na China lub Hungary powodują zamianę kanałów z dźwiękiem na szumiące i odwrotnie, co wskazuje na konieczność ręcznego dostosowania trybów audio i wizji (np. PAL). W starszych modelach Leadtek zmiana systemu dźwięku odbywała się przyciskami "H" lub "A" dla każdego kanału, co rozwiązywało problem. Sugerowane jest użycie alternatywnego oprogramowania, takiego jak Dscaler lub FlyTV2000, które mogą oferować lepszą kontrolę nad systemami audio i wizji. Problem może wynikać zarówno z ograniczeń sprzętowych, jak i błędów oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA