logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie działająca klimatyzacja w aucie Opel Astra II G 99r.

grzesnow 14 Kwi 2008 17:34 27394 5
REKLAMA
  • #1 5029907
    grzesnow
    Poziom 10  
    Ocena: 13
    Mam astręII G 1999 1.6 16V wciskając przycisk załączenia klimy kontrolka zapala się a po silniku samochodu widac ze coś reaguje bo zmienia obroty tzn. lekko podnosi byłem w warsztacie który nabija czynnik fahowiec podłączył urządzenie i powiedział że w obwodzie jest taka ilosc że klima powinna chodzić dobił do normy jaka powinna być i nic z tego 100 zł. straciłem a klima jak nie chodziła tak nie chodzi od czego zacząć ratujcie , serdeczne dzieki z góry za pomoc autko kupiłem 2 tygodnie temu jak kupowałem sprawdzałem wydawało mi się że działa ale jak zwykle polak polaka musi oszukać dziwny tej kraj
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5030817
    marekfiesta
    Poziom 19  
    Ocena: 321
    Po pierwsze jak włączysz przycisk klimatyzacji zobacz czy sprzęgło złapało jeśli nie to sprawdź czy na wtyczce do sprężarki dochodzi 12V no i czy wentylator się załaczy po chwili jak klima ruszy.Jak nie to bezpieczniki i przekaźnik klimy do sprawdzenia no i czujnik ciśnienia często pada w Astrach.Jest jeszcze sterownik wentylatora klimy. życzę miłej zabawy w sprawdzenie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 5030938
    ion-tichy
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    Jeśli auto było na warsztacie i fachowiec stwierdził, że czynnika jest tyle ile być powinno to oznacza, że układ pracuje. Pomiar ciśnienia i ew. dobicie odbywa się na pracującym układzie. Oczywiście zakładając, że fachowiec faktycznie coś sprawdził i zrobił.
    A dlaczego są wątpliwości, że nie pracuje? Jaka jest różnica temperatur nadmuchiwanego powietrza do temp. w aucie?
  • REKLAMA
  • #4 5031471
    grzesnow
    Poziom 10  
    rozpiołem wtykę od elektrosprzegła przy spreżarce pomierzyłem miernikiem i zaczeła działać klima cuda ale coś musiało być będe obserwował
  • REKLAMA
  • #5 5031498
    adam7009

Poziom 41  
    Ocena: 1633
    Bo ci tam nie łączyła dlatego nie działała,a rozpięcie i połączenie pomogło.
    Konto firmowe:
    AUTO-ELELEKTRONIK AB
    Linowiec, Lisewo, 86-230 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • #6 5031524
    grzesnow
    Poziom 10  
    rozpiołem wtykę od elektrosprzegła przy spreżarce pomierzyłem miernikiem i zaczeła działać klima cuda ale coś musiało być będe obserwował
REKLAMA