logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TomTom One nie włącza się, dioda ładowania świeci, brak połączenia z PC

dzimi 15 Kwi 2008 14:04 3444 4
REKLAMA
  • #1 5032802
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Dostałem do naprawy w/w nawigację. Po naciśnięciu zasilania urządzenie nie załącza się. Po podłączeniu do PC świeci tylko dioda ładowania, PC nie zgłasza podłączenia urządzenia zewnętrznego. To samo w programie TomTom Home. Po rozebraniu wewnątrz nie widać uszkodzeń, napięcie akumulatorka w granicach 3,2-3,0 V. Proszę o jakieś sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 5083812
    rebor
    Poziom 1  
    witam
    Mam podobny problem.
    TomTom One XL wieszal sie na lapkach, z poziomu kompa wszystko chodzilo, hmmm za dlugo kombinowalem i chyba przez glupote zmienilem bootloader. Teraz niestety nie reaguje na proby wlaczenia. Przeszukalem google na temat HARD RESETU ale bezskutecznie ( wiekszosc podobnych urzadzen ma kombinacje powodujaca powrot do ustawien fabrycznych). Czy moglby mi ktos doradzic co z tym fantem zrobic ???
  • REKLAMA
  • #3 5084164
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Twardy reset jest od dołu tzn. koło złącza PC jest malutki otworek. Wkładasz tam np. spinacz biurowy i naciskasz. Jest to bardzo mały otworek. Na stronie Tom Toma masz zresztą bardzo dokładny opis ze zdjęciami do poszczególnych modeli. Mam tylko nadzieję że nie namieszałeś w boot sektorach. Powodzenia w "operacji".
    Dzimi.
  • REKLAMA
  • #4 5145778
    dawcio_17
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    dzimi zastanawiam sie czy rozwiazales swoj problem, mam tez taką i taki sam problem ale moja byla podłączona do za wysokiego napięcia i podejrzewam ze to scalak oznaczony LTLX
  • #5 5145909
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2809
    Dzimi :arrow: użyj klawisza szukaj opisywałem ten problem :D:D:D
    a tak poważnie padła Ci przetwornica LTLX i AIH, lub jeśli masz One versja 2 i wyższe, 3455
REKLAMA