przemson11 napisał: Jeśli chcesz zregenerować gwint M-8,to wystarczy zwykły gwintownik M-10×1,25.Kluczyk do wkładki zrób w ten sposób,że natnij kawałek pręta Φ6 od czoła.Wkręć wkładkę na harmetic lub inny specyfik.Pokręcenie kluczykiem w lewo powoduje ułamanie ząbka wkładki.Gotowe.Regenerowałem w ten sposób gwinty:rolka napinacza paska rozrządu opel,panewka tylna i kolektorki wydechu do głowicy F-126,oraz wiele innych.Jeśli chodzi o inne rozmiary gwintu to nie znam średnicy zewnętrznej wkładki,ale zasada jest taka,że skok gwintu musi być ten sam.
Kolego również chciałem samodzielnie zregenerować gwint M8 pod rolka rozrządu i mam jedno pytanie. Mam spręzynki M8x1,25 (Hard Head). Wpadłem na ten sam pomysł aby zrobić pręt z nacięciem, więc zrobiłem to ze śruby M8 spiłowanej na końcu do średnicy m6 i poprzeczne nacięcie aby ten wąs sprężynki w niego wskoczył. To już mam. teraz zastanawiam się jakie dobrać wiertło i gwintownik? Średnica zewnętrzna tej wkładki spręzynowej to 9mm - poszukać gwintownika M9? Doradź coś bo mi auto juz 2 tydzień stoi z rozebranym rozrządem. Z góry dzięki. Po za tym wymagany jet klej??? Wystarczy taki przeciw odkrecaniu się, czy mocniejszy np poxipol lub super metal?