logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rover 220 SDI - Brak napięcia na diodzie, immobilizer blokuje rozruch?

qwer777 19 Kwi 2008 17:57 4072 5
REKLAMA
  • #1 5054337
    qwer777
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam sprowadzilem auto w z Niemiec tam przed zaladunkiem bylo zapalane kilkakrotnie dzialalo bez problemow po rozladunku w kraju przy probie odpalenia wskazowka predkosciomierza zaczela sie wychylac na 60 km/h i i bylo slychac brzecenie przekaznika rozebralem sterownik(komputer) i zmierzylem napiecie na diodzie zabezpieczajacej w trakcie wlaczenia zaplonu jest tam okolo 4v a wiem ze powino byc 12V czy imobilajze blokuje to napiecie moze? ktos mial podobna usterke slyszalem ze niektore auta maja automatyczny wylacznik w razie wiekszego wczasu (a auto bylo na taki narazone) po ktorym trzeba odnalesc przycisk i odblokowac wsciskaja go ale to nie kazde auto ma Prosze o pomoc moze ktos mial juz ttakie doswiadczenia z roverem
  • REKLAMA
  • #2 5054773
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4420
    Chodzi Ci o czujnik udarowy, zamontowany zwykle na prawej lub lewej stronie komory silnika, może być wsadzony do jakiejś skrzyneczki, z reguły z czerwonym kapturkiem ale nie koniecznie, poszukaj dobrze, w poniedziałek moge Ci podać dokładnie gdzie i czy jest.
  • REKLAMA
  • #3 5055445
    vitas2
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Zrób reset Ecu poprzez wyjęcie bezpiecznika. Może jakiś przekaźnik przyśniedział lub coś z elektryką i wbił się jakiś błąd.
  • REKLAMA
  • #4 5059828
    qwer777
    Poziom 10  
    Jak bys Mogl podac dokladnie gdzie on sie znajduje sam nie moge znalesc
    z gory dzieki

Dodano po 5 [godziny] 59 [minuty]:

Juz naprawione siedzial glowny sterownik
  • REKLAMA
  • #5 7432189
    Andriuszka
    Poziom 1  
    Ja mam taki sam problem jak opisany na poczatku tego watku. Mogłbym prosić o szczegóły co wymieniono że samochód zadziałał. Wymieniłem głowny komputer/sterownik Bosh na inny uzywany i nadal samochod mi nie dziala. przy właczonym zapłonie wskazówka predkościomierza wskazuje 60km/h aprzekaznik ook sterownika/komputera bzyczy tajemiczo. Gdy przekrece kluczyk to rozrusznik kreci a maszyna nie odpala:(
  • #6 7433548
    qwer777
    Poziom 10  
    komputer (sterownik taka metalowa skrzynka po prawej stronie silnika chyba boscha ) spalił się od złe podłączonego akumulatora po wymianie daiala 100%

Dodano po 15 [minuty]:

jaki Pan ma dokładnie model tego samochodu i numer sterownika to może coś poszukam na allegro i podesle linki jeszcze wiem gdzie maja b tanio czesci do rovera ale to nie obiecuje ze znajde ich adres

Dodano po 2 [minuty]:

http://moto.allegro.pl/item837930512_rover_420_diesel_sterownik_komputer_rzeszow.html

Dodano po 1 [godziny] 19 [minuty]:

sterownik jeszcze może potrzebować przeprogramowania imobilaizera mi się akurat udało ze poszedł bez zabawy
REKLAMA