logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ECS K7S5A - gdzie umieścić zworki, aby komputer się włączył?

Mati1690 22 Kwi 2008 19:09 2334 8
REKLAMA
  • #1 5065750
    Mati1690
    Poziom 11  
    Ocena: 24
    Witam składam koledze komputer i juz wszystko na miejscu tylko nie wiem gdzie mam dać zworki... Komputer sienie chce włonczyć.. Musze włożyć zworki ale nie wiem gdzie?? Bardzo prosze o pomoc... najlepiej jakies zdięcia z umieszczonymi zworkami lub napiszcie gdzie je dac Jeszcze raz prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 5065788
    pierzi
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    zworki powinny być na miejscu, czyli np koło baterii Bios'a (służy do resetowania ustawień BIOS'a) - objaw masz taki, jakby ta zworka była w ustawieniu na czyszczenie w/w biosu - wtedy komputer nie chce się włączyć...
    Oczywiście to jedna z wielu możliwości...jesteś pewien, że wszystko jest dobrze poskładane?
    jak wspomniałem na początku, zworki praktycznie zawsze są na miejscu (chyba, że ktoś je usunie;) )
  • REKLAMA
  • #4 5065825
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Kolego Mati1690:
    1. Proszę poprawić błedy w pierwszym poście. Zdania zaczynamy od wielkiej litery a wielokropek ma specjalne znaczenie i nie jest równoważny kropce.
    2. Proszę wziąć do ręki manual płyty głównej i zapoznać się z konfigurowaniem płyty głównej. Informuję równocześnie, że za napisanie na Forum iz kolega nie posiada manuala, przyznane zostanie wyróżnienie.
  • REKLAMA
  • #5 5065827
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10453
    Sciagnij instrukcje ze strony producenta i ustaw wszystko sam zamiast nudzic na forum.
  • REKLAMA
  • #9 5065957
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Mati1690 napisał:
    bo na stronie producenta jest po angielsku

Elektroda nie jest Forum tłumaczy tekstów technicznych. Proszę znaleźć sobie odpowiednie Forum lub zlecić tłumaczenie dokumentacji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik składa komputer z płytą główną ECS K7S5A i nie może go uruchomić z powodu braku zworki. Zworki, zwłaszcza ta przy baterii BIOS, służą do resetowania ustawień BIOS i zwykle są fabrycznie na miejscu. W przypadku ich usunięcia komputer może nie startować. Zalecane jest sprawdzenie manuala płyty głównej, który zawiera informacje o lokalizacji i funkcji zworki. Link do instrukcji producenta został udostępniony, jednak jest w języku angielskim. Forumowicze sugerują samodzielne zapoznanie się z dokumentacją lub znalezienie tłumaczenia, gdyż forum nie świadczy usług tłumaczeniowych. Wskazano, że poprawne umieszczenie zworki jest kluczowe do uruchomienia systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA