logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odsłuchy Proel – opinie użytkowników i doświadczenia z nagłośnieniem tej marki

deejayqba 23 Kwi 2008 18:01 5346 10
REKLAMA
  • #1 5069523
    deejayqba
    Poziom 12  
    Czy firma Proel jest wam zanana ?? Zastanawiam sie nad odsłuchami własnie yej firmy. Może ktoś sam ją stosuje w swoim nagłośnieniu.
  • REKLAMA
  • #2 5069905
    adambyw
    Moderator Akustyka
    Ocena: 829
    okablowanie mają porządne. Do głośników nie mam przekonania.
  • #3 5070047
    dj_maty
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    Znam tą firmę z wysokiej jakości kabli, z kolumn myśle, że nie wyżej jak LDM.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 5071176
    Luczik
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam tak jak napisali przedmówcy kabelki super. Kolumienki zresztą też nie są najgorsze. Podobno bardzo dobrze gra system liniowy tej firmy (axiom). Myślę że są to odsłuchy godne polecenia. Grałem swego czasu dosyć dużo na odsłuchach TFL212. Darły się one straszliwe i miały dosyć dużą tendencję do sprzęgania ale poza tym były ok. no może jeszcze gabaryty troszkę za duże. A jak grają nowe odsłuchy tej firmy to nie wiem.
  • #6 5071288
    Michał_wa
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    Ostatnio słuchałem w lokalu system proela (nie znam modelu) i tego samego wieczoru odsłuchiwałem zestawy firmy ohm br218 imr 228 oraz br 228 i br 15 i ten proel o niebo lepiej chodził
  • #7 5292662
    kryzk
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Zestaw Proela w lokalu: 2x TFL15P8 + 2x TFL12P8 i dotego basy 2x TFL215SP4 zasilane z ADS DPA2200 (czterokoanałowy) moje ogólne wrażenie słuchowe, nie wnikając w parametry jest dobre, na tyle na ile mogę ocenić z powodu kiepskiej akustyki lokalu. Jesli chodzi o parametry to http://www.proelgroup.com/proel/en/index.html
  • REKLAMA
  • #8 5295716
    Paweł.ko
    Spec Elektroakustyka
    Ocena: 77
    Firma made in China ale z tej wyższej półki... ot i tyle do powiedzenia. Taki Behringer, czyli coś przyzwoitego ze strefy ryżowej.
  • #9 5295913
    drakston
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Potwierdzam odnośnie kabelków tej firmy, przyzwoite jak za taka cene.
  • #10 5297716
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 5298006
    Farad1985
    Poziom 21  
    Ocena: 72
    Ich kable są świetne, szczególnie z seri Gold, mam całe okablowanie sprzętu właśnie z tych kabelków, polecam!
    A co do paczek, to w aktywnych wkładają cyfrowe moduły od Powersofta. Wkońcu obie firmy z Włoch, więc swietnie ze sobą kooperują. :D Powiem tak, dla każdego coś dobrego, zależy jaki kto ma portfel.

Podsumowanie tematu

✨ Firma Proel jest znana przede wszystkim z wysokiej jakości okablowania, szczególnie serii Gold, które jest polecane ze względu na dobry stosunek jakości do ceny. Opinie o kolumnach głośnikowych Proel są mieszane – niektórzy użytkownicy uważają je za przyzwoite, porównywalne do LDM, inni wskazują na pewne wady, takie jak duże gabaryty czy tendencję do sprzęgania w modelach TFL212. System liniowy Axiom tej firmy jest oceniany pozytywnie. W aktywnych kolumnach Proel stosuje cyfrowe moduły wzmacniaczy Powersoft, co jest korzystne ze względu na współpracę obu włoskich firm. Przykładowy zestaw nagłośnieniowy w lokalu to 2x TFL15P8, 2x TFL12P8 oraz 2x TFL215SP4 zasilane wzmacniaczem ADS DPA2200. Proel jest firmą produkowaną w Chinach, ale z wyższej półki jakościowej, porównywaną do Behringera. Dodatkowo Proel jest dystrybutorem marki Turbosound. Ogólnie Proel oferuje szeroki zakres produktów o zróżnicowanej jakości, co pozwala na dopasowanie do różnych budżetów i potrzeb.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA