Witam tak jak napisali przedmówcy kabelki super. Kolumienki zresztą też nie są najgorsze. Podobno bardzo dobrze gra system liniowy tej firmy (axiom). Myślę że są to odsłuchy godne polecenia. Grałem swego czasu dosyć dużo na odsłuchach TFL212. Darły się one straszliwe i miały dosyć dużą tendencję do sprzęgania ale poza tym były ok. no może jeszcze gabaryty troszkę za duże. A jak grają nowe odsłuchy tej firmy to nie wiem.
Ostatnio słuchałem w lokalu system proela (nie znam modelu) i tego samego wieczoru odsłuchiwałem zestawy firmy ohm br218 imr 228 oraz br 228 i br 15 i ten proel o niebo lepiej chodził
Zestaw Proela w lokalu: 2x TFL15P8 + 2x TFL12P8 i dotego basy 2x TFL215SP4 zasilane z ADS DPA2200 (czterokoanałowy) moje ogólne wrażenie słuchowe, nie wnikając w parametry jest dobre, na tyle na ile mogę ocenić z powodu kiepskiej akustyki lokalu. Jesli chodzi o parametry to http://www.proelgroup.com/proel/en/index.html
Ich kable są świetne, szczególnie z seri Gold, mam całe okablowanie sprzętu właśnie z tych kabelków, polecam!
A co do paczek, to w aktywnych wkładają cyfrowe moduły od Powersofta. Wkońcu obie firmy z Włoch, więc swietnie ze sobą kooperują. Powiem tak, dla każdego coś dobrego, zależy jaki kto ma portfel.
✨ Firma Proel jest znana przede wszystkim z wysokiej jakości okablowania, szczególnie serii Gold, które jest polecane ze względu na dobry stosunek jakości do ceny. Opinie o kolumnach głośnikowych Proel są mieszane – niektórzy użytkownicy uważają je za przyzwoite, porównywalne do LDM, inni wskazują na pewne wady, takie jak duże gabaryty czy tendencję do sprzęgania w modelach TFL212. System liniowy Axiom tej firmy jest oceniany pozytywnie. W aktywnych kolumnach Proel stosuje cyfrowe moduły wzmacniaczy Powersoft, co jest korzystne ze względu na współpracę obu włoskich firm. Przykładowy zestaw nagłośnieniowy w lokalu to 2x TFL15P8, 2x TFL12P8 oraz 2x TFL215SP4 zasilane wzmacniaczem ADS DPA2200. Proel jest firmą produkowaną w Chinach, ale z wyższej półki jakościowej, porównywaną do Behringera. Dodatkowo Proel jest dystrybutorem marki Turbosound. Ogólnie Proel oferuje szeroki zakres produktów o zróżnicowanej jakości, co pozwala na dopasowanie do różnych budżetów i potrzeb. Wygenerowane przez model językowy.