logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uzyskać kod do radia VW Gamma i podłączyć zmieniarkę do Alpine CVA-1000R?

SIARAN 21 Sty 2004 20:58 2165 6
REKLAMA
  • #1 485085
    SIARAN
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    MAM MALY PROBLEM , POSIADAM W VW SHARANIE Z 12-2002 SERYJNE RADYJKO GAMMA TAKIE JAKNA FOTCE , MIEDZY CZASIE MIALEM ALPINKE , WIEC STANDARDOWE RADJO WYJOLEM I PODKACZYLEM ALPINKE , TROCHE POGRALO , I TRZEBA BYLO JA ODDAC , DZIS PODLACZAM SERYJNE RADIO , POKAZUJE MI SIE NAPIS NA WYSWIETL;ACZU SAFE I POTEM 1000 , CO MAM ZROBIC POMOZCIE . SKAD MAM WZIAZC KOD DO TEGO RADYJKA

TERAZ DROGA SPRAWA , DA RADE PODLACZYC SERYJNA ZMIENIARKE VW GAMMA NA 6 CD POD STACJE MULTIMEDJALNA ALPINKI CVA 1000R , BARDZO MI ZALEZY NA TYM , MOZE SA JAKIES PRZEJSCIOWKI , ALBO JAKIES INNE PATENTY
    POZDRAWIAM
    Załączniki:
    • Jak uzyskać kod do radia VW Gamma i podłączyć zmieniarkę do Alpine CVA-1000R? gamma.jpg (70.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 485102
    edziu
    Poziom 29  
    Ocena: 180
    tak musisz wpisać kod klawiszmi 1,2,3,4 i zatwierdzasz >
    a jak kodu nie znasz to musisz dobierac sie do 95160 -> 25LC160
    powodzenia :wink:
  • REKLAMA
  • #3 485117
    SIARAN
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    [quote="edziu"]a jak kodu nie znasz to musisz dobierac się do 95160 -> 25LC160
    [quote]
    SORKI ALE JESTEM PROTEZA W TE KLOCKI , CO TO JEST CO PODALES , SKAD MOGE TO WZIAZC
  • #4 485154
    edziu
    Poziom 29  
    Ocena: 180
    widze że nie masz pojecia o elektronice
    jest to eprom SPI musisz posiadać prągramawtor i umiejętności w lutowania
    ale po twoim poscie widze że nie masz pojęcia na ten temet wiec lepiej bedzie żebyś zaniósł do radio code bo szkoda by takiego radyjka zepsuć

a propo pisz normalnymi literami i radze zapoznac sie z regulaminem elektrody
  • REKLAMA
  • #5 485220
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Druga sprawa - zapomnij.
  • REKLAMA
  • #6 1797293
    przekrent
    Poziom 32  
    Ocena: 93
    Witam. Mam po części podobny problem. Próbowałem dzisiaj podłączyć do GAMMA IV Philips zmieniarkę Sony(identyczna jak na zdjęciu wyżej. W zmieniarce jest wtyka ISO-C3. Posiłkowałem się informacjami ze strony http://www.studio24.prv.pl/ i w zasadzie znalazłem dokładną rozpiskę obydwu gniazd(potwierdziłem poprawność wyprowadzeń testami multimetrem -czyli ok.). Zmieniarka działa, ale radio jej nie wykrywa. BUS- wiadomo, że zegar. Jedynie mogłem pomylić cd data in z cd data out, ale sprawdziłem obydwie możliwości. Co tu nie gra?
  • #7 1797569
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Nie kombinuj, nie ma to szans działać razem. Jest wiele na rynku zmieniarek uszkodzonych tym że wtyczki pasowały a sygnały na nich nie. Dobór zmieniarki do dość trudna sztuka bo nie zawsze wiadomo jakie radio w jakim standardzie chodzi. Zwykle jest to opisane w instrukcji radia. A BUS- to wcale nie jest zegar. Po prostu to różne protokoły komunikacji.

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku radia VW Gamma z VW Sharana z 12-2002, po podłączeniu seryjnego radia pojawia się komunikat "SAFE" i kod 1000, co oznacza konieczność wpisania kodu zabezpieczającego. Kod można odczytać z pamięci EPROM 95160 (typ 25LC160) za pomocą programatora i umiejętności lutowania, jednak dla osób bez doświadczenia zaleca się skorzystanie z usług specjalistycznych punktów oferujących odczyt kodów do radia. Co do podłączenia seryjnej zmieniarki VW Gamma na 6 CD do stacji multimedialnej Alpine CVA-1000R, jest to bardzo trudne lub niemożliwe ze względu na różnice w protokołach komunikacji i standardach sygnałów. Próby podłączenia zmieniarki Sony z wtykiem ISO-C3 do radia Gamma IV Philips wykazały, że mimo poprawnego okablowania zmieniarka działa, ale radio jej nie wykrywa. BUS w tym kontekście nie jest zegarem, lecz różnymi protokołami komunikacji, co utrudnia kompatybilność urządzeń. Dobór zmieniarki do radia wymaga znajomości specyfikacji i standardów komunikacji, które zwykle są opisane w instrukcji radia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA