logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić jakość dźwięku w zestawie estradowym z końcówką Hollywood Impact 1000?

gruby213 05 Maj 2008 13:39 1386 7
REKLAMA
  • #1 5107576
    gruby213
    Poziom 14  
    Ocena: 36
    mam takie pytanie posiadam zestaw estradowy końcówka mocy hollywood impact 1000,sobwoofer omnitronic 600 w RMS ,odsłuch omnitronic 300w RMS i 2xAudio mega 350w RMS , zwykle kable bo 50gr za metr ,mixer yamaha estradowy dla zespolu , Niegra mi to czysto jak dam moc koncowki powyzej połowy pali mi kolumny ,wszystko mam podłaczone pod kanał +- nakrecany ,i mam taki problem własnie charszcze mi niewiem co jest nie tak , o to link do zobaczenia mojego sprzetu http://www.allegro.pl/item357337446_..._polecam_.html na innych aukcjach sa inne!!!! prosil bym bym o pomoc natomiast chcialem dokupic te kolumny i niewiem czy warto chcialem opinie fachowców usłyszec http://www.allegro.pl/item356913154_...imiterem_.html
    http://www.allegro.pl/item355503519_...wer_800_w.html
    chcialbym to zmostkowac ale niewiem jaka koncówke kupic do tych kolumn aby to gralo profesjonalnie ,a niewiem czy tamta stara koncowka nadaje sie wogole do grania Pomozcie mi bo sam niewiem juz co robic

Dodano po 3 [godziny] 41 [minuty]:

prosze o pomoc bo słyszałem ze na tym forum sa utalentowani ludzie !!!
  • REKLAMA
  • #2 5108384
    Shadowek
    Poziom 31  
    Ocena: 24
    Jejku to co masz to żadną estradą nie jest.
    Człowieku weź lepiej to jak najprędzej sprzedaj wszystko na allegro, i kup coś normalnego.
    Jak ma być budżetowo to używane kolumny ldm, a wzmacniacz to choćby dap palladium.
    Bo to co masz teraz to sory bardzo, pieniądze wyrzucone w błoto, i każdy Ci to TU powie.
  • REKLAMA
  • #3 5108409
    gruby213
    Poziom 14  
    znaczy sie to gra wiem ze koncówke mam lipna ona gra bardzo wysoko nie słychac wogule basów !!!! a korekcja nic nie daje !! zaproponuj mi naglosnienie na allegro bo mam kilka festynow a z tym naglosnieniem nie dam rady tylko z kasą ostroznie!!! Mialem zakupic omnitronica kolumny 2x15+ driver ale opinie jakie slyszalem na ten temat to mnie przerazily
  • #4 5108463
    Shadowek
    Poziom 31  
    Ocena: 24
    A ile masz kasy? Skoro festyny, to pewnie nagłośnienie w plenerze...

Dodano po 20 [sekundy]:

A ile masz kasy? Skoro festyny, to pewnie nagłośnienie plenerku...
  • REKLAMA
  • #5 5108506
    gruby213
    Poziom 14  
    powiem ci ze to cale naglosnienie co widac z pierwszego linku sprzedaje powoli narazie mam 700zł + to co sprzedam polec mi cos fajnego co dobrze bedzie grac a za niedrogie pieniadze mam na oku peavey kolumny moj post wyzej
  • REKLAMA
  • #6 5112163
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1718
    Tak jak napisał Shadowek, sprzedaj to wszystko i broń boże nie kupuj innego badziewia tego pokroju! Zostaw Omni... i tanie Peawey-e w spokoju, to ta sama półka co Holly.... Profesjonalny sprzęt trochę kosztuje :-)
    Na allegro masz porządną końcówkę Hand Box ATX-1000. Nr aukcji: 357027108.
    Poszukaj używanych kolumn Elestry, LDM, Hand Box, będą lepsze od tych co masz.
    Nie dawaj linków do aukcji bo Cię ochrzanią.

Pozdrawiam.
  • #7 5115594
    gruby213
    Poziom 14  
    Porozglądam sie nad tymi co wypisałes ale raczej wybiore LDM-ki bo słyszałem ze poządnie graja !!! A jak nie to sie pobawie w diy!!!! eheheeh Ato co mam sprzedam bo to nie jest sprzet !!!! Dziekowac Pozdrowionka
  • #8 5117606
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1718
    Albo poszukaj w używkach. Często zdarzają się okazje.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy niskiej jakości dźwięku w zestawie estradowym z końcówką mocy Hollywood Impact 1000, subwooferem Omnitronic 600 W RMS, odsłuchem Omnitronic 300 W RMS oraz dwoma kolumnami Audio Mega 350 W RMS. Przy zwiększeniu mocy powyżej połowy zakresu końcówka pali kolumny, a dźwięk charczy i jest pozbawiony basów, mimo stosowania korekcji. Użytkownik używa tanich kabli i mixer Yamaha estradowy. W dyskusji zaleca się sprzedaż obecnego sprzętu i zakup profesjonalnego nagłośnienia, np. używanych kolumn LDM lub Elestra oraz końcówki mocy Hand Box ATX-1000, unikając sprzętu z niskiej półki jak Omnitronic czy Peavey, które są porównywalne do obecnego zestawu i nie spełnią oczekiwań. Sugerowane jest poszukiwanie używanego sprzętu na aukcjach, co pozwoli na uzyskanie lepszej jakości dźwięku przy ograniczonym budżecie. Możliwe jest także samodzielne wykonanie kolumn (DIY) jako alternatywa.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA