logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jak usunać obraz z dysku .pqi zrobiony IMAGE DRIVE

tel-fan 07 Maj 2008 22:00 2507 5
REKLAMA
  • #1 5116919
    tel-fan
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam,

No właśnie zaciągłem jakaś starą wersję IMAGE DRIVE, obraz został zrobiony ale nie przeszedł weryfikacji to też chciałbym usunąć ten obraz i tu się pojawiają schody bo jak chce go usunąć to WIN XP wywala mi komunikat, że nie mogę usunąć. Odmowa dostępu. I mam sprawdzić czy dysk nie nie jest zapełniony i chroniony przed zapisem lub aktualnie używany.

W jaki sposób usunąć ten obraz bo zajmuje mi 2GB.

Proszę o sugestię. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5121390
    tel-fan
    Poziom 14  
    Witam,

Zalogowałem się w trybie awaryjnym jako admin i niestety nadal nie mogę usunąć. Przy próbie otworzenia tego obrazu(otwiera się w oknie IMAGE DRIVE) wyświetla się "błąd 1810 image file could not be accessed).

Byłbym wdzięcnzy za jakieś wskazówki jak usunać ten obraz (zbędne 2GB)
  • REKLAMA
  • #4 5123294
    Gelip
    Poziom 36  
    Ocena: 615
    Zrób restart systemu i spróbuj usunąć. Jaki system plików na dysku masz FAT32 czy NTFS? Jak FAT32 to możesz użyć zwykłej dyskietki startowej i DOSu aby usunąć plik. Jak NTFS to spróbuj nadać uprawnienia do katalogu w którym jest ten plik dla siebie.
  • REKLAMA
  • #5 5124081
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    Jesli masz ustawione kasowanie przez kosz to moze wielkosc kosza jest zamala dla tego pliku przyciś zatem klawisz "shift" i kasuj z pominieciem kosza. Jeśli nic nie pomoże sciagnij program "AmoK Delay" i zainstaluj, na pulpicie powstanie ikonka "kosz" (nowa). Kasowanie polega na przeciagnieciu pliku mysza metoda Drag & drop na tą ikonke i wykonanie restartu kompa. Możesz również poexperymentować Killbox-em
  • #6 5124702
    tel-fan
    Poziom 14  
    Wystarczyło usunąć z pominięciem kosza. W sumie banał sie okazał.

Dziękuję za cierpliwość i pomoc.

Pozdrawiam serdecznie
REKLAMA