logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie parametry powinna mieć głowica do Radmor 5102-TE na nowy UKF?

koko0 09 Maj 2008 15:31 2762 2
REKLAMA
  • #1 5122987
    koko0
    Poziom 18  
    Ocena: 69
    Dzień dobry. Posiadam nieprzestrojonego Radmora 5102-TE i chce go dostosować do nowego UKF. Chciałem go przestroić, ale sam nie mam odpowiednich mierników, a serwisy RTV proponują przestrojenie na nowej głowicy za astronomiczne ceny. Chcę sam sobie kupić i zamontować głowicę na nowy UKF, ale nie wiem jakie parametry musi ona posiadać (napięcia zasilania, strojenia itp.). Mógłby mi ktoś podać parametry, jakie powinna mieć pasująca głowica do tego odbiornika? Czy głowice o innych parametrach też da się dostosować do prawidłowej pracy? Jeśli tak, to w jaki sposób?
    Dziękuję z góry za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5123227
    Wojtek(KeFir)
    Poziom 42  
    Ocena: 559
    Nie ma sensu kupować nowej głowicy! wystarczy przestroić tą co jest i wbrew pozorom, da się to zrobić "na słuch". Są na forum całe opisy jaki i co krok po kroku robić..
  • #3 5123403
    dybas
    Poziom 38  
    Ocena: 337
    Jeszcze raz ten sam temat. Posłuchaj. Można przestroić samodzielnie głowicę w tym odbiorniku, ale jest to zabawa dla cierpliwych i trochę doświadczonych (mimo, że są proste opisy). Jeżeli nie jesteś Radmoroholikiem, kup za ok. 15 zł. głowicę przestrajaną napięciem, wyposażoną w obwód ARCz. i zamontuj ją przy pomocy wiązki przewodów i odrobiny kleju w miejsce oryginalnej. Gra od razu i jest święty spokój. Przy okazji warto zestroić pośrednią i stereodekoder wedle instrukcji serwisowej, ale to już inna historia.
REKLAMA