logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Świsty i zakłócenia w lewym kanale audio – Blaupunkt MP37, Infinity 475a, Hertz ESK 165

mlodybb 12 Maj 2008 13:46 1369 6
REKLAMA
  • #1 5132294
    mlodybb
    Poziom 11  
    Na poczatku wymienie jaki mam sprzet:
    -radio blaupunkt mp37
    -wzmacniacz infinity 475a
    - przod hertz esk 165
    - sub powerbass s-10 closed
    - kable zasilajace dietz
    - sygnałówki caliber seria 400

Mam następujacy problem w lewym kanale słychac u mnie takie charczenie i przyspieszenie silnika jak jade. na wyłaczonym silniku słychas szumy ale cicho. Jak sie tego pozbyc.
    Wiem ze podobne problemy juz byly ale tam swistał cały przod a u mnie tylko lewa strona. sub i prawy kanał chodza w porzadku.
  • REKLAMA
  • #2 5132317
    wachcio
    Poziom 24  
    Ocena: 73
    Na subie możesz po prostu tego nie słyszeć bo to raczej wysokie tony się pojawiają jako zakłócenia.
    Może jest jakieś urządzenie po lewej stronie gdzie masz puszczone kable do lewego głośnika i ono "sieje".
  • REKLAMA
  • #3 5132332
    mlodybb
    Poziom 11  
    tam mam puszczony obo siebie kanał lewy i prawy wiec w prawym tez by były zakłucenia
  • #4 5132832
    wachcio
    Poziom 24  
    Chodzi mi o kable ze wzmacniacza do głośników. No chyba, że coś z jednym kanałem wzmacniacza. Może poprzekładaj kanały i wtedy zobacz czy coś się zmieni?
  • REKLAMA
  • #5 5132916
    mlodybb
    Poziom 11  
    kabel do głosnika lewego i prawego mam puszczony po jednej stronie.
  • #6 5132985
    wachcio
    Poziom 24  
    mlodybb napisał:
    kabel do głosnika lewego i prawego mam puszczony po jednej stronie.

Gdzieś się muszą rozchodzć na dwie strony auta...
  • REKLAMA
  • #7 5133052
    mlodybb
    Poziom 11  
    oba mam puszczone lewym progiem rozchodza sie kolo lewych drzwi z przodu.

Podsumowanie tematu

✨ W systemie audio składającym się z radia Blaupunkt MP37, wzmacniacza Infinity 475a, przednich głośników Hertz ESK 165 oraz subwoofera Powerbass S-10 zamontowanych z kablami zasilającymi Dietz i sygnałowymi Caliber serii 400, pojawia się problem zakłóceń w lewym kanale audio. Objawia się to charczeniem i szumami, które nasilają się przy włączonym silniku, przypominającymi dźwięk przyspieszającego silnika. Zakłócenia dotyczą wyłącznie lewego kanału, podczas gdy prawy kanał i subwoofer działają poprawnie. Dyskusja wskazuje na możliwe źródło problemu w okablowaniu lewego kanału, które jest prowadzone lewym progiem i rozgałęzia się przy lewych drzwiach przednich. Sugerowano sprawdzenie kabli od wzmacniacza do głośników oraz ewentualną zamianę kanałów na wzmacniaczu w celu diagnozy uszkodzenia wzmacniacza lub zakłóceń pochodzących z urządzeń po lewej stronie pojazdu. Problem może wynikać z interferencji elektromagnetycznych lub uszkodzenia jednego z kanałów wzmacniacza.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA