logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Tecra - czy laptop bez RAM i dysku powinien uruchomić wentylator?

adamend 26 Maj 2008 18:03 1304 2
REKLAMA
  • #1 5183356
    adamend
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich na forum, mam pytanie odnośnie laptopa jak w temacie.
    Moje pytanie dotyczy startu, chodzi o to, że mogę tanio kupić tego kompa ale jest on niekompletny (brak pamięci i dysku) właściciel twierdzi że jest sprawny ale podczas wciśnięcia przycisku start zapala się dioda która informuje o załączeniu i poza tym nic się nie dzieje (ekran czarny, żaden wentylator nie startuje) przy ponownym dłuższym naciśnięciu dioda gaśnie, czyli niby układ załączania sprawny, ale czy mimo braku pamięci nie powinno ruszyć coś więcej? Z laptopami nie miałem jeszcze do czynienia i proszę was o informację czy to normalne zachowanie.
  • REKLAMA
  • #2 5183403
    Poziom 13  
    W przypadku braku pamięci RAM więcej nie uzyskasz, proponuję zdobyć kość i podłączyć na próbę. W takiej sytuacji będziesz w stanie wejść do BIOS'u i dowiedzieć się więcej o lapciu.
  • #3 5183452
    adamend
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Bardzo dziękuję za szybką odpowiedz, zaryzykuję i wezmę tego kompa a na próbę wstawię mu jakąś pamięć, jeśli ruszy to spróbuje go odpalić na jakimś Linuksie z płyty. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
REKLAMA