Witam. Swojego posta umieszczam tutaj ponieważ nie znalazłem innego działu dla początkujących, a w sprawie kablówki nie jestem zbyt obeznany
Mój problem polega na tym, że chciałbym rozdzielić sygnał z TV kablowej z możliwie najmniejszym nakładem finansowym i tak, żebym nie musiał przemeblowywać połowy mieszkania
Do mieszkania mam doprowadzony jeden główny przewód antenowy. Chciałbym rozdzielić go tak jak na poniższym schemacie narysowałem. Najpierw żeby cały sygnał (TV+R) był rozdzielony na dwa, z czego jeden idzie do pierwszego telewizora, przy którym dzielony jest na TV i R, a drugi przewód jest ponownie dzielony w ten sam sposób. może trochę zakręciłem, ale na schemacie narysowałem o co mi chodzi
Dodam, że obecnie mam rozgałęźnik, który dostałem od montera kablówki o oznaczeniu: GAR-F 2TVP10/7RP40 - jest to ten na schemacie IN-TV/R.
Proszę o pinie, czy jest możliwe takie rozwiązanie jak na schemacie oraz jakie rozgałęźniki mam kupić, symbol itp
Z góry bardzo dziękuję za pomoc. pozdrawiam.
Mój problem polega na tym, że chciałbym rozdzielić sygnał z TV kablowej z możliwie najmniejszym nakładem finansowym i tak, żebym nie musiał przemeblowywać połowy mieszkania
Dodam, że obecnie mam rozgałęźnik, który dostałem od montera kablówki o oznaczeniu: GAR-F 2TVP10/7RP40 - jest to ten na schemacie IN-TV/R.
Proszę o pinie, czy jest możliwe takie rozwiązanie jak na schemacie oraz jakie rozgałęźniki mam kupić, symbol itp