logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP 5L nie pobiera kartek po wymianie separatora i listwy dociskowej - co zrobić?

meg_gda 02 Cze 2008 12:27 2357 4
REKLAMA
  • #1 5205801
    meg_gda
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    witam...zakupiłem na allegro komplet separator + listwa dociskowa wymieniłem i niestety działa gorzej jak przed wymianą...poprzednio brała kartki ...jak wkładałem pojedyńczo nie było żadnych problemów teraz nawet pojedyńczych nie chce sama brać ...dopiero po wcisnięciu na siłe kartki druknie ...
    w czym moze być problem? pozdr
  • REKLAMA
  • #2 5205821
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 829
    A prawidłowo wszystko poskładałeś? Proponuję rozebrać wszystko i sprawdzić raz jeszcze. Poza tym pozostaje jakość rolki i separatora z Allegro... Jak znam życie, bywa z tym różnie...

C.
  • REKLAMA
  • #3 5206092
    TECHNO-PRINT
    Poziom 20  
    Ocena: 47
    W opisie twojego problemu nie zauważyłem abyś wymienił rolkę pobierającą. Jest napisane tylko separator + listwa. Wymień przede wszystkim rolkę i faktycznie sprawdź czy wszystko dobrze założyłeś
  • REKLAMA
  • #4 5206259
    martinkrys
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 44
    a a początek chociaż ja wyczyść, nawet wilgotną szmatką
  • #5 5206271
    meg_gda
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    gwoli wyjasnieni wymieniłem rolke pobierająca papier ( ta duża owalna) i listwe która dociska papier do tej rolki z gumą...

Dodano po 58 [minuty]:

wsadziłem spowrotem zuzyte cześci i zaczeła działać !!!
    jednak miał kolega racje co do jakości podróbek na allegro- przesunąłem gume o 180 stopni na niewytartą cześć i działa..pozdr
REKLAMA