logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Satellite - problem z wyświetlaniem, konieczność dociskania matrycy

damian6017 03 Cze 2008 18:10 1642 3
REKLAMA
  • #1 5210081
    damian6017
    Poziom 2  
    Mam problem z matryca w laptopie toshiba satellite po wlaczniu laptopa ponizej przedstawiam zdjecie:

na powyzszym zdjeci widac jak wyglada matryca.

Za matryca znajduja sie takie dwie plytki w 2 rogach

lewa plytka

Przy mocnym docisnieciu matrycy w miejscu gdzie znajduje sie lewa plytka wraca obraz i wszystko dziala ale musze caly czas mocno trzymac nie pomaga podlozenie cos pod plytke, musze mocno dociskac skrecenie obudowy nie docisnie tak mocno moze ma ktos jakies pomysly albo mial cos podobnego ???

Moderowany przez Mery84:

Temat wątku poprawiłem. Na forum niedozwolone jest pisanie z użyciem CapsLock. Dodatkowo odsyłam do lektury regulaminu forum pkt.11 na temat redagowania tematów wątków.
    Przypominam również, że pkt.15 obowiązuje i zasady polskiej pisowni. Zdanie zawsze rozpoczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką. W tym poście poprawiłem za kolegę w następnych proszę pilnować tego osobiście to nie należy do moich obowiązków.

• REKLAMA
  • #2 5212042
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6450
    Problem na pewno nie ma związku z płytką, bo to jest antena od WiFi...

IMO czeka Cię wymiana matrycy, ale dla pewności sprawdź jeszcze połączenia taśm sygnałowych między matrycą a płytą główną (najlepiej kilkakrotnie wyjmij i włóż wtyki/taśmy w złącza).
  • REKLAMA
  • #3 5229607
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 5229809
    soviet100
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 13
    Więc oddaj na gwarancji skoro ma tylko 3 tygodnie i po kłopocie .

Ps. Sprawdź w Instrukcji i Gwarancji do ilu martwych pikseli dopuszcza producent .
REKLAMA