... mam w sumie 4 spawarki 2 tanie inwertery 1 migomat i urządzenie wielofunkcyjne - spawarka elektrodowa, migomat i urządzenie rozruchowe w jednym. powiem Ci tyle że spawarka spawarce nierówna 1 inwerter źle spawa elektrodami rutylowymi za to zasadowymi ok, drugi inwerter 100A Rockwol czy jakoś tak jest za słaby na zasadowe ale rutylowymi spawawa pięknie. Kombajn o którym pisałem to Einhell MultiMIg 200 ma swoje wady ale mile zaskoczyła mnie jego "spawalność" obawiam się jednak że jest już nie do kupienia nawet na allegro itd poza tym bał bym się kupować go bez osobistego sprawdzenia. Jest na tym serwisie wałkowany temat spawarki inwertorowej DEDRA 200A i takową też właśnie posiadam. Do prac konstrukcyjnych w zupełności wystarczy a że ma zapas mocy nie ma obawy że za poł roku okaże się za słaba. Przy odrobinie wprawy można ją spawać układy wydechowe

co osobiscie przerabiałem...
Nie polecę Ci konkretnego modelu ale powiem jedno: UNIKAJ jak ognia spawarek z aluminiowym uzwojeniem!!! a te najtańsze takie właśnie mają... jesli mieszkasz blisko zachodniej granicy pogadaj z tymi co jeżdzą na wystawki... ja ten kombajn einhela mam za 150 zł....