logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z uszkodzonej partycji NTFS na WD Passport 250GB USB 2.0?

colinmc 28 Lip 2008 15:52 6515 4
REKLAMA
  • #1 5385709
    colinmc
    Poziom 2  
    Witam,

Mam dysk WD Passport 250GB USB 2.0 była założona partycja z systemem plików NTFS.

Teraz jak podłącze do komputera pod USB to nie moge dostać się na partycje. Partycja jest widoczna z poziomu Mój komputer natomiast jak klikne dostaje komunikat że "e: is not accessible; the file or
    directory is corrupted and unreadable"

Proszę o pomoc

Pozdrawiam
    colin

P.S. Wiem że moge usunąć partycje i założyć jeszcze raz ale to = jest z wymazaniem danych na dysku...
    Może ktoś ma szybki sposób na przywrócenie go do życia
  • REKLAMA
  • #2 5389903
    sentty
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    gdybyś miał kopię tablicy partycji to być może by się obyło bez zaawansowanych technik.

w takiej sytuacji musisz posłużyć się jakimś oprogramowaniem do odzyskiwania danych, np. ClickNextAndHopeYour850EuroWillBeWorthIt (drogi) lub ich odpowiedników (są też programy darmowe).

polecam artykuł do przeczytania http://dyski.cdrinfo.pl/artykuly/datarecovery/, jeśli zrozumiesz to powodzenia w odzykiwaniu danych, jesli nie zrozumiesz - poszukaj kogoś, kto Ci odzyska dane.

Pozdrowienia
    Moderowany przez msthhk:

Na Forum zabroniona jest reklama komercyjnego oprogramowania. Szczególnie, że darmowe odpowiedniki są wielokrotnie skuteczniejsze...
    Nazwę oprogramowania zmieniłem.

• REKLAMA
  • #3 5390084
    msthhk
    Poziom 29  
    Ocena: 46
    Chciałbym zauważyć, że podany w linku tekst jest zwykłym artykułem sponsorowanym, którego jedynym celem jest reklama firmy na O. Jak można traktować poważnie coś, co wymienia oprogramowanie do odzyskiwania danych jako 'teorię' odzyskiwania? To kpina.
    Proszę autora o zamieszczenie pierwszych 100 sektorów z dysku. Jak to zrobić znajdzie kolega na forum - to w ramach własnego wkładu. Można to zrobić spod DMDE, edytora HEX czy dowolnego innego programu potrafiącego zapisywać sektory dysku do pliku.
  • REKLAMA
  • #5 5390118
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA