logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony DCR-HC51E - obraz znika przy zgrywaniu na komputer, co robić?

Przem56 02 Sie 2008 21:49 3688 6
REKLAMA
  • #1 5402690
    Przem56
    Poziom 2  
    Witam.Mam problem, kupiłem niedawno kamerę "Sony DCR-HC51E i nie mogę zgrać materiału na komputer. Przy odrobinie szczęścia obraz pokaże się na parę sekund i znika albo zawiesza. Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 5403633
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    Twój komputer spełnia wszystkie wymagania systemowe zawarte w instrukcji ? Co się zawiesza ? Picture motion browser ? Żadne aplikacje nie pracują w tle w trakcie przechwytywania po Fire Wire ? Masz oddzielną kartę ? Może to ona to powoduje ?
  • REKLAMA
  • #3 5403752
    Przem56
    Poziom 2  
    Witam- ściągam po FireWire przez program Adobe premiere pro7.Nigdy z tym nie miałem kłopotu ,miałem JVC działało , podłączałem inną kamerę marki Sony i też nie było kłopotu.A problem polega na tym że jak wł.kamerę to zobaczy ją a po wł. programu "adobe..." i wduszeniu-F5 pojawia mi się ekran do ściągania i po naduszeniu save czasami pokaże się obraz ale tylko na pre sekund i znika i żdnej rakcji po tym mogę dusić na play ,pauze nic cisza

Dodano po 1 [minuty]:

aha mam karte graficzną "radeon9000
  • REKLAMA
  • #4 5403842
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    Wyeliminowałeś ew. uszkodzenie kamery, kabla ? Oprogramowanie dołączone na płytce również nie umożliwia zgrywania na komputer ?
  • #5 5405078
    Przem56
    Poziom 2  
    No właśnie nie jestem pewny kamery umówiłem się z kolegą i wypróbujemy na jego kompie.To był ostatni egzemplarz z półki.I teraz właśnie podpowiedziałeś mi że może być problem właśnie z kamerą.Myślę że poczekamy z tym tematem do jutra. Będę pewny czy komp. czy kamera.Dziękuję za sugestie.
  • REKLAMA
  • #6 5408569
    Przem56
    Poziom 2  
    Witam - mam walnięty FireWire - dziękuję za chęć pomocy
  • #7 5639609
    Tytasak
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam. Napisz conieco jak Ci się sprawuje ta kamera i czy poleciłbyś ją innym? Co Ci w niej nie pasuje, jakie ma wady?

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zgrywania materiału wideo z kamery Sony DCR-HC51E na komputer przez interfejs FireWire. Obraz pojawia się na kilka sekund podczas przechwytywania w programie Adobe Premiere Pro 7, a następnie znika lub następuje zawieszenie. Użytkownik potwierdził, że wcześniej bez problemu zgrywał materiał z innych kamer, w tym JVC i innej kamery Sony, na tym samym komputerze z kartą graficzną Radeon 9000. Wskazano możliwe przyczyny problemu: uszkodzenie kamery, kabla FireWire lub karty FireWire w komputerze. Ostatecznie problem okazał się związany z uszkodzeniem portu FireWire. Testy na innym komputerze mają potwierdzić źródło usterki. Dodatkowo pojawiła się prośba o opinię na temat kamery Sony DCR-HC51E, jednak nie została udzielona odpowiedź na temat jej wad czy zalet.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA