Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sterownik centralnego zamka bx30

dejmien3 06 Aug 2008 19:38 10563 7
    dejmien3
    Level 11  
    Witam,
    Kupilem sterownik zamka centralnego ktory chcialem podlaczyc do silownikow 1master 3 slave. Problem w tym ze nie wiem ktore przewody z centralki podlaczyc do silownika(master) a nie chcialbym pomieszac czegos. Przewody silownika standardowe(nieb, ziel, braz, bialy,czar) Zatem ktore z centralki? Dolaczone byly schematy ktorych za bardzo nie pojmuje.
    Z gory dzieki za pomoc.
    dejmien3
    Level 11  
    Nie ma wiecej zadnych schematow. Poprostu interesuja mnie jakie oznaczenia maja przewody wychodzace ze sterownika abym mogl podlaczyc do silownika. Ktory to zamknij/otworz itp.
    dejmien3
    Level 11  
    Tak zgadza sie jest schemat ale silownika slave. I dalej nie wiem gdzie podlaczyc pozostale 3 przewody. Chyba ze czegos nie rozumiem. nie moge dojsc co znaczy np. "blokada - wspolne wejscie otwarte wejscie, czy zamknieta" odnosnie silownika. Moglbym podlaczyc metoda prob i bledow ale to chyba nie jest za dobre rozwiazanie.
    milejow
    Level 43  
    Dokup sobie centralke do uniwersalnych silownikow,kosztuje grosze i wysterujesz ja tym,co masz.Master tez ja wysteruje.Albo daj adres na pw.to wysle ci centralke(za koszty przesylki)bo mam ich od za.......duzo.Centralka ma dokladnie takie same kolory przewodow jak master wiec podlaczenie no problem.Tak on wyglada:
    Sterownik centralnego zamka bx30
    dejmien3
    Level 11  
    Dzieki za pomoc. Teraz juz rozumiem. Wiec biegne do sklepu po centralke i mam nadzieje ze uda mi sie to wszystko zamontowac i nie bedzie wiekszych probemow. Pozdro