Może troszkę nieświeży temat ale mam podobny problem ale w silniku 1.7 astra 92 oplowskim, nie będę otwierał nowego tematu bo tego samego dotyczy.
A więc...
Temperatura na wskaźniku tylko do pierwszej kreski, po jeździe minimalnie się na chwilkę podnosi za kreskę i dalej spada do kreski. Wymieniłem czujnik temperatury - dalej to samo, sprawdziłem termostat - dobry. Sprawdziłem czujnik na desce - po z masowaniu idzie na maxa. Moje wnioski dochodzą do złej masy na desce? Jest to mój pierwszy opel i chciałbym aby było wszystko ok, poprzedni właściciel powiedział że taka temperatura była zawsze, wszystko działa ok, ogrzewanie także, choć elementem pomocnym może też być to, że czujnik poziomu paliwa nie schodzi do zera, tylko do połowy czerwonej rezerwy i już zaczyna przerywać więc brak paliwa a nie do zera, też może być wina masy,czy samego czujnika w baku lub na desce? Ale bardziej mnie interesuje ta temperatura, a jak mówiłem - to mój pierwszy opel i nie wiem co jeszcze zrobić a lubię jak wszystko jest tak jak ma być. Aha, uszczelka pod głowicą była wymieniona, płyn czysty, nigdzie nie cieknie po silniku jak i do oleju.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za odpowiedzi...
Temat nieaktualny, znalazłem odpowiedź, polecam lekturę i problemy ze wskazaniami licznika tutaj -
http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=276424246&page=0&fpart=4&vc=1