Witam, zamierzam jutro zamontować system złożony centrali CA-10, jednego manipulatora LCD, dwóch manipulatorów LED-S oraz 12 czujek.
Zapoznałem się z instrukcjami oraz postami na forum ale chciałbym jeszcze aby ktoś zweryfikował mój plan na te ustawienia
(moja 1 instalacja)
Jest to domek jednopiętrowy, rozłożenie manipulatorów:
LCD – parter, przy wejściu
LED1 – garaż
LED2 – góra
Będą 3 strefy:
LCD – wszystkie wejścia
LED1 – wszystkie wejścia
LED2 – wejścia z parteru
Czy to będzie dobre ustawienie? Chciałbym z góry, kiedy idę spać załączać cały „dół”, natomiast wychodząc z domu włączać czuwanie na wszystkich czujkach.
Mam dwoje drzwi do domu wiec przy odpowiednich wejściach gdzie mam drzwi powinna być ustawiona opcja (EXIT/ENTRY) ?
Czy jest jeszcze tak z doświadczenia wiadome coś koniecznego do ustawienia aby system funkcjonował na tak prostych zasadach jak opisałem? Dodam, że chcę ustawić jedno hasło przez funkcję haseł globalnych.
Dodatkowo zamierzam podpiąć układ mgsm-n2.0 z nokią 3210.
Do jednego z wejść centrali podłączam wyjście modułu (O1), do kolejnego wejścia centrali podpinam wyjście modułu dla awarii (O3).
Wejścia modułu GSM łącze z niskoprądowymi wyjściami centrali: OUT5 – włamanie, OUT6 – napad.
Czy to zadziała?? Proszę o pomoc i jakieś wskazówki,
Pozdrawiam,
Sylwek
Zapoznałem się z instrukcjami oraz postami na forum ale chciałbym jeszcze aby ktoś zweryfikował mój plan na te ustawienia
Jest to domek jednopiętrowy, rozłożenie manipulatorów:
LCD – parter, przy wejściu
LED1 – garaż
LED2 – góra
Będą 3 strefy:
LCD – wszystkie wejścia
LED1 – wszystkie wejścia
LED2 – wejścia z parteru
Czy to będzie dobre ustawienie? Chciałbym z góry, kiedy idę spać załączać cały „dół”, natomiast wychodząc z domu włączać czuwanie na wszystkich czujkach.
Mam dwoje drzwi do domu wiec przy odpowiednich wejściach gdzie mam drzwi powinna być ustawiona opcja (EXIT/ENTRY) ?
Czy jest jeszcze tak z doświadczenia wiadome coś koniecznego do ustawienia aby system funkcjonował na tak prostych zasadach jak opisałem? Dodam, że chcę ustawić jedno hasło przez funkcję haseł globalnych.
Dodatkowo zamierzam podpiąć układ mgsm-n2.0 z nokią 3210.
Do jednego z wejść centrali podłączam wyjście modułu (O1), do kolejnego wejścia centrali podpinam wyjście modułu dla awarii (O3).
Wejścia modułu GSM łącze z niskoprądowymi wyjściami centrali: OUT5 – włamanie, OUT6 – napad.
Czy to zadziała?? Proszę o pomoc i jakieś wskazówki,
Pozdrawiam,
Sylwek