logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yamaha CRW2100E - nie obraca płyt, laser czyszczony, firmware aktualny

jacof 04 Mar 2004 14:45 848 3
REKLAMA
  • #1 531113
    jacof
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    witam, mam nagrywarke yamaha crw2100e, posiadam ja od noweczki, od jakiegos czasu mam z nia problemy, najpierw nie wykrywala plyt, tzn. po wlozeniu plyty pomrugala dioda i zapalala sie czerwona (tak jakby plyty w srodku nie bylo), zdarzalo sie czasami ze wykryla i wtedy wypalala bez problemu. rozkrecilem, podlaczylem i okazalo sie ze plyta wogole nie startuje, nie zaczyna sie obracac. ale opracowalem sposob, po wlozeniu plyty lekko pchnalem ja zeby zaskoczyla i zaczela sie obracac i bylo ok.
    niestety teraz po wlozeniu plyty wogole niekreci plyta, nie pomaga "branie jej na pych". laser byl czyszczony, firmware wgrany i nic nie pomaga, bios i system wykrywa jabez problemu.
    co wy na to?
    ma ktos moze jakies doswiadczenia z tym modelem?
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 531845
    jackone
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Gdzieś czytałem o silnikach głównych w napędach LG, które się zacierały.
    Zobacz czy w Twojej nagrywarce się nie zatarł :idea:
  • REKLAMA
  • #3 532031
    pawel-bartecki
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam

Mam pytanie czy kiedykolwiek byl w niej czyszczony laser
    kolega tez mial tak nagrywarke i ten sam problem i pomogło przeczyszczenie lasera

Pozdrawiam
  • #4 532091
    jacof
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    dziekuje za zainteresowanie, jak juz napisalem we wstepie laser byl czyszczony. a co do tego silniczka to tez mialem takie podejzenia, ale niestety nie mam takiego zeby sprawdzic... mialem go juz nawet wykreconego i ogladalem czy czasem sie nie spalil czy cos takiego.. musialbym poszukac jakiesc nagrywareczki na czesci...
REKLAMA