Miałem dzisiaj sposobność iść na kochany toruński ryneczek. I tak przechodząc koło jakiegoś kosza zobaczyłem CD-ROM
. A wiec z ciekawości podszedłem i go wziołem, bo lubię kolekcjonować stary sprzęt na pułkach mojego regału
. Okazało się ze jest to nagrywarka YAMAHA CRW2260t. Zaglądnołem do środka (obudowa nie była zakręcona) zobaczylem tylko że jest wolne miejsce na taśme która łączy coś na płytce drukowanej, Z jedej strony wejście na taśmę 12 żylową a z drugiej 10 żyłową (nie wiem czemu). Po podłączeniu do komputera nie daje znaku życia, poza 0,5 sekundowym mignięciem lasera na czerwono.
I teraz moje pytanie. Czy ktoś ma może taki sprzęt i wie czy tam jest ta taśma czy nie, oraz co prawdopodobnie jest w nim zepsute. Ja osobiscie obstawiam że to brak tej tasiemki, lub spalenie elektroniki. A właściwie, jak wygląd spalona elektronika, i jak sie zachowuje płytka, chodzi o to że np. się nie nagrzewa czy coś w tym stylu (jeszcze nie widziałem sprzętu ze spaloną elektroniką).
Prosze o odpowiedz i wszelkie sugestie będą mile widziane.
I teraz moje pytanie. Czy ktoś ma może taki sprzęt i wie czy tam jest ta taśma czy nie, oraz co prawdopodobnie jest w nim zepsute. Ja osobiscie obstawiam że to brak tej tasiemki, lub spalenie elektroniki. A właściwie, jak wygląd spalona elektronika, i jak sie zachowuje płytka, chodzi o to że np. się nie nagrzewa czy coś w tym stylu (jeszcze nie widziałem sprzętu ze spaloną elektroniką).
Prosze o odpowiedz i wszelkie sugestie będą mile widziane.