Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

WIZJA TV wraca z karami?! pomóżcie KRUK i C+ suck!

slaw39 05 Mar 2004 00:26 16568 39
    slaw39
    Level 12  
    Byłem abonentem w-tv od listopada1999 do listopada2001.Umowę rozwiązałem przepisowo,kartę klucz odesłalem a reszta została u mnie, bo dekoder miałem z promocji na własność.Zresztą sprzedałem go rok temu, a rachunki umowe i inne papiery podczas remontu na jesień spaliłem.Teraz nastąpiła reaktywacja pod nazwą CYFRA + ,która rości sobie odemnie niby niezapłacony rachunek za miesiąc czerwiec 2001r.Przypominam,żę platformy te połączyły sie w marcu chyba?2002r. więc niebyłem już dawno w WIZJI TV.Powołując sie na jakieś tam przejęcia zobowiązań po WIZJI TV nadali mi inny nowy numer abonamenta,tak jak bym do nich należał kiedyś,a niepodpisywałem przrecież żadnej umowy , i strasząc mnie windykacją każą sobie zapłacić zaległy aboament za czas kiedy należałem do WIZJI TV.Powołuja mi sie tam na regulamin wtedy podpisany ale go nie mam i niemogę sprawdzić czy to co piszą jest prawdą.Działam wespół z panią rzecznik praw konsumenta ,ale widze że muszę jej trochę pomóc.I taka moja gorąca prośba jeśli komuś została gdzieś taka umowa bo w necie nic nieznalazłem niech mi z złaski swej skopiuje i prześle w wygodny dla siebie sposób.mój mail hermur(malpa)wp.pl . A może ktoś też ma jakieś cuda z Cyfrą to niech opisze a ja postaram sie to wszystko poukładać w dalszej walce z nimi bo niezamierzam tanio sprzedać skóry tym wyzyskującym bankrutom.Jeśli bedzie zainteresoanie chętnie będę opisywał dalsze moje działanie na polu walki i reakje cyfry .Może komuś to pomoże w przyszłości byłym abonentom Wizji tv i cyfry byłej i obecnej.Pozdrawiam
    Preskaler
    Level 39  
    Cześć!
    Podobnie jak Ty, byłem także abonentem obu platform i płaciłem dwa abonamenty. W końcu jak platformy się połączyły i programy "zrobiły się " takie same, po kilkakrotnym usiłowaniu wypowiedzenia umowy z "Wizją", przestałem płacić abonament i odniosłem sprzęt do sklepu, z którego go wziąłem. Sprzetu oczywiście nie przyjęli, bo nie miałem "papierów" na zdanie go. Karta została oczywiście zablokowana i odbierałem tylko C+ płacąc już tylko jeden abonament. Dostawałem regularnie wezwania do dalszego opłacania abonamentu z "Wizji" ale miałem już dość zabawy w "głuchy telefon" (dzwoniłem i pisałem o rozwiązanie umowy). Taka sytuacja trwała ponad dwa lata. W końcu jakaś "miła" pani zadzwoniła i zaproponowała mi odblokowanie tunera jeśli zacznę na bieżąco płacić rachunki. Wtedy powiedziałem, że nie mam tunera bo sprzedałem i został on porzucony przez "Wizję" bo nie chciała go przyjąć. W tygodniu dostałem wezwanie do zwrotu sprzętu i uregulowanie zaległych płatności na sumę ok. 800 zł oraz wyliczenia kosztów za ewentualne utracenie sprzętu ( nie pamiętam już ile, ale też chyba gdzieś koło 800 zł). Kląłem w żywy kamień ale zapłaciłem wszystko i zdałem sprzęt. Odetchnąłem z ulgą, że już koniec moich kłopotów (okupionych niemałą sumką 800 zł). NIE! "Wizja" to taka firma, że jak znalazła jelenia, co raz zapłacił, to musi go wykorzystać. Dostałem znów wezwanie do zapłaty jakieś 70zł i szlag mnie trafił, bo znów powołują się na jakieś (bliżej nieokreślone) zaległe płatności. Powiedziałem, że dość! W tej chwili pszyszły już chyba ze cztery wezwania z firmy "Kruk" (windykacyjna firma) a ja nawet ich nie otwieram, tylko od razu palę. Byłem wcześniej w "federacji konsumenta" ale "pan" poradził mi, żeby zapłacić. Teraz nie zapłacę!
    Pozdrawiam wszystkich prześladowanych!
    Level 36  
    spokojnie , zgodnie z kodeksem cywilnym przedawnienie wszelkich zaleglosci w oplatach mija po 3 latach :D sie rymuje :) KC art 117 do 125
    Ogólny termin przedawnienia roszczeń wg prawa cywilnego to 10lat, natomiast dla wierzytelności gospodarczych ogólny termin to 3 lata natomiast dla usług,towarów potwierdzonych fakturą VAT - 2 lata, wyjątkiem są np. usługi transportowe, których termin przedawnienia wynosi 1 rok.
    Hirek2
    Level 25  
    Witam.
    Kolega @avatar ma rację.
    Mnie również kazali zapłacić niby jakiś zaległy abonament z Wizji, ale sobie policzyłem i to jest już ponad 3 lata jak wypowiedziałem im umowę, więc niech się ugryzą :)
    Pozatym żaden list polecony do mnie nie przyszedł, tylko zwykły więc to olałem. Grunt to im nic nie płacić (nawet częściowo) bo wtedy okres przedawnienia ulega kasacji.
    Pozdrawiam.
    komsad
    Level 12  
    Witam. Mam podobny problem z Wizją TV. W 1999 roku podpisałem umowę abonencką na 24 miesiące. Wpłaciłem kaucję jako zabezpieczenie roszczeń Wizji TV na wypadek zniszczenia lub utraty sprzętu. Po dwuletnim użytkowaniu, w 2001 roku wymówiłem umowę abonencką. Na początku 2002 roku otrzymałem pismo nakazujące zwrot sprzętu do dystrybutora w celu odebrania kaucji. Sprzętu jednak nie oddałem, pogodziłem się ze stratą kaucji i tyle. Cisza była przez 2 lata. Na początku tego roku otrzymałem upomnienie o zwrot dekodera od Cyfry +. Nie zareagowałem. Po miesiącu dostałem wezwanie do zwrotu dekodera, lub zapłacenie jego równowartości (600zł) wystawione przez firmę windykacyjną KRUK. Nie zareagowałem. Po kolejnym miesiącu otrzymałem kolejne wezwanie z groźbą i pozwem do sądu - koszty wzrosły do ponad 1600zł. W związku z zaistniałą sytuacją nasuwają mi się następujące pytania: Czy Cyfra+ może w tej sytuacji rządać ode mnie dekodera? Jakie prawa ma firma windykacyjna i czy należy się bać jej gróźb. Dokumenty przesyłane przez tą firmę nie są dostarczane listami poleconymi, nie mają żadnych pieczątek, tylko zastraszają adresata. Co o tym sądzicie?Czy ktoś z szanownych Forumowiczów miał do czynienia z szacowną firmą KRUK? Jak zareagować na ten problem? I jeszcze jedna prośba - szykam kontaktu z osobą która ma regulamin świadczenia usług przez Wizję TV z okresu drugiej połowy 1999 roku? Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i sugestie. pozdrawiam. Komsad
    mmm777
    Level 30  
    O! Q! kruk! C+!
    Miałem, miałem...
    Zamieniłem analoga na cyfrę, i zaraz go zwróciłem, formalnie wszystko w porządku.
    Po 2 latach Kruk - że C+ ma w dokumentach, że nie zwróciłem, i mam zwrócić lub zapłacić. Szukam kwitów - nie ma, pewnie wywaliłem... Po drugim kolorowym liście z K. pojechałem z tym listem do przedstawiciela C+, żeby zapłacić (bluzgając). Okazało się, że gość nie mogł przyjąć pieniędzy, tylko dekoder. A ja nie mam dekodera...A na liście nie jest napisane komu zapłacić... q!
    Porozmawiałem z (skądinąd, miała miły głos :) ) panienką z K., sugerując, że chcą sobie dorobić na grzywnach wysyłając pisma żądajce zapłaty, bez podania komu płacić, jako alternatywę pozwalając oddać sprzet, którego ktoś nie ma. (Konto było, ale na pierwszym piśmie, nie na drugim :) ). Dodałem, że wysyłają list na nieaktualny adres (ze starych danych C+), bo ja teraz mieszkam gdzie indziej - w zasadzie prawda ;) - wyznaczając krótkie terminy płatności. Obiecałem obsmarowanie w internecie...
    Obniżyli kwotę i rozłożyli na raty. Zapłaciłem. Niedawno przypadkem znalazłem papiery potwierdzajace, że oddałem dekoder... q!
    Złodziejska banda!
    fazol
    Level 11  
    witam miałem ten sam przypadek że po dwuch latach kazali zwrucic dekoder..Ale do sedna nie dajcie się hamom zastraszyć bo mają burdel w papierach mnie kazali oddać , a jak poszedłem oddać to okazało się że niewidnieje u nich że do zwrotu sprzęt , a nadal przychodziły listy o zwrot i oczywiście kara .Firma kruk też straszyła. Na końcu znalazłem firmę u kturej kupiłem sprzęt i powiedziałem oco chodzi ,a oni wysłali pisemko do cyfry+ .NO I WRESZCIE SIĘ ODCZEPILI A NAWET PRZEPROSILI.
    (ja kupiłem sprzęt na promocji , ale płaciłem przez dwa lata abonament z góry za cały rok i w umowie wizji było że po tym okresie sprzęt przechodzi na własność.Rozwiązałem umowe z wizją po dwuch latach , akurat dwa miesiące przed przjęciem cyfry+,to mi kazali oddać tylko kartę ,ale cyfra po dwuch latach zaczęła szukac frajerów )
    Pozdrawiam.
    ps: szukajcie umów z wizją ,bo natym można (trzeba) bazować ,i firm u których zakupiliście sprzęt.
    komsad
    Level 12  
    Witam ponownie . Mam pytanko: czy ktoś ma może regulamin Wizji TV z tamtego okresu (tzn. 1999/2000r), gdzie jest napisane że po 2 latach sprzęt przechodzi na własność? Mi została umowa a nie mogę znależć regulaminu promocji.Jeżeli by ktoś miał to chętnie skopiowałbym go sobie. Fazol może tobie został regulamin, który mógłbym skopiować.Dzięki za odpowiedzi i pomoc.. Pozdrawiam Sadkom
    jaco-83
    Level 14  
    Witajcie, mam problem z Cyfrą, ścigają mnie o sprzęt, chcą żebym go oddał. :cry: Natomiast w promocji z 2000r, ówczesna Wizja TV zapewniała mnie, że po 2 latach płacenia rachunków, mogę rozwiązać umowę i sprzęt przechodzi na moją własność. Jeśli ktoś ma regulamin Wizji z tamtego okresu proszę o przesłanie mailem.
    Za odpowiedzi z góry dziękuję.
    jacekko63
    Level 31  
    Witam!Myślę że roszczenia C wynikają z bałaganu który jest w ich papierach ,podobnie jak w Z**ie który miał wszystkie nasze dane a teraz każe wszystko udowadniać.
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    tazzy
    Level 2  
    Witam , Miałem ten sam problem z Wizją i najlepszym rozwiązaniem jest całkowita ignorancja ich zapędów. Ze spokojem wywalajcie wszystkie pisma od kruka i innych ptaków !! :)
    cerrber
    Level 12  
    Mi też przyszło pocztą wezwanie do zapłaty ok. 28,00 zł na poczet nieuregulowanego abonamentu. Cholera dla świetego spokoju zapłaciłem, to a teraz srogo żałuje - bo widać z tego że szukają jeleni, już tak cienko stoją że muszą się chwytać takich kombinacji, ma nadzieję, że nie wymyslą jeszcze jakiś innych płatności.... :x
    zbicho
    Level 1  
    Witam wszystkich nękanych przez Kruka, informuję szanownych forumowiczów że jestem w posiadaniu regulaminu na świadczenie usług przez Wizja TV obowiązującego od dnia 1 kwietnia 1999,w dniu jutrzejszym będe miał do dyspozycji skaner :) zainteresowanych zapraszam zbicho(malpa)pf.pl Sam wpadłem w tryby tej diabelskiej machiny :( Pozdrawiam
    dydzio1
    Level 11  
    witam
    to co własności dekodera kolegi to różnie bywa osobiście przyjmuje te sprzęty. wizja w 1999roku robiła różne promocje tzn tuner na własność i na wypożyczenie także lepiej by było sprawdzić w umowie czy jest na własność :roll:
    User removed account
    User removed account  
    zuhjk
    Level 21  
    W sądzie firma windykacyjna jest stroną a nie panem sytuacji. Prawa konsumenta są lepiej chronione. Umowa z wizją ze strony prawnej jest kiczowata , nie podpisane weksle itp.(zobacz umowę z polsatem, tam jest inaczej) więc skąd ta kwota przez nich wymyślana. Mogą w sądzie żądać na dzień dzisiejszy wartości rzeczywistej. W pewnym momencie w wizji był taki 'burdel', że sami nie wiedzieli ile mają odbiorniów na stanie w magazynach i swoich przedstawicieli. Po rozpadzie przedstawiciele przestali przyjmować zwroty sprzętu, a konsument został postawiony w niejasnej sytuacji. Osobiście znam parę zastraszonych co płacili. Jednego co rozłożyli na raty po zapłaceniu kilku więcej nie płacił i ma spokój ( z dwa lata) i ani jednego przypadku w sądzie. Jak ktoś zna przegrany przypadek w sądzie niech odpisze?
    MAX122
    Level 12  
    Też miałem ten problem.Trzy wezwania od Kruka i oddałem im ten dekoder.Kij im w r.j.
    themark
    Level 15  
    Witajcie !!
    Ja także miałem z nimi problemy i to niedawno bo przed 22 grudnia 2004r, a żeby było śmieszniej mnie ścigali o żekomo nie zapłacony abonament za DEKODER CANAL+ wypozyczony tu UWAGA 7,5 roku temu od lokalnego wtedy operatora TV kablowej, który to już nie istnieje od prawie 5 lat i chodziło o to że żekomo zalegam im 55 zł, firma KRUK naliczyła mi jeszcze odsetki 77 zł ale jakbym zapłacił przed 24 grudnia to Oni wspaniałomyślnie odstąpią od odsetek. Krótka rozmowa z Panią z Cyfry+ (dział windykacji) potem telefon do kolegi prawnika i co się okazuje "Art 118 Kodekcu Cywilnego - jeżeli przepis szczególny nie stanowi inaczej, termin przedawnienia wynosi 10 lat a dla roszczeń o świadczenia okresowe oraz roszczeń związanych z prowadzeniam działalności gospodarczej 3 lata..." Koleś powiedział żebym wysłał pismo z****ł ich z góry na dół (co też skwapliwie uczyniłem). W drugim tygodniu stycznia tego roku przychodzi list z Cyfry+ z przeprosinami i takimi tam... oraz że odstępują od dalszych roszczeń - więc Panowie - nic nie płacić a jak zauważył kolega "piqus1" jeżeli tylko minęły 3 lata +1 dzień to mogą się wypałować

POZDRAWIAM Wszystkich walczących o swoje prawa !!!
    User removed account
    User removed account  
    JACU626

Level 27  
    Kruk i inne firmy działają nielegalnie w polsce, czy pisma które dostajecie były za potwierdzeniem odbioru?? Tylko takie sa ważne w sądzie reszta to zwykła makulatura (nie dotyczy tylko kruka ale i innych wezwań) musi byc potwierdzenie odbioru. Ja zdałem cyfre i jeszcze za dwa miech i abonament przyszedł i tego żodali ignorując moje pisma z wyjaśnieniem. W końcu ja ich olałem, jak zadzwoniła pani to jej pożyczyłem vibratora na gwiazdkę a kiedyś pan dzwonił to giętkiego kregosłupa coby sobie laske zrobił i juz nie dzwonią. Mineły juz trzy lata od zdania sprzętu, nic nie zapłaciłem i nie podpisałem i mogą mi naskoczyć. Jak mówi adwokat który pbsługije moja firmę "CZYTAJ TYLKO PISMA Z POTWIERDZENIEM ODBIORU RESZTA BEZ OTWIERANIA KOSZ"
    POZDRAWIAM
    zuhjk
    Level 21  
    Ja nadalal czekam na wiadomość o przegranej sprawie w sądzie. Wśród znajomych nie znam takiego przypadku i dochodzę do wniosku, że go nie ma. Wszystkich znajomych jakich mam to albo płacili albo ich zlekceważyli. Zadnej sprawy w sądzie.
    chulaj555
    Level 11  
    kruk przysłał jakiegoś łysego pajaca po dekoder , który 'dawno temu w ameryce'. to był pionek 14.usłyszał ,że sprzedany. spokój to jest podstawa. spokój...
    JACHO
    Level 22  
    Nie jeden z nas ( i nie tylko ) utopił kase w tym temacie. Ja na szczęście oddałem tylko jeden decoder a wyssanych z palca zaległych opłat nigdy nie miałem zamiaru płacić i na każdy telefon od kruka odpowiadałem że to pomyłka ( taki tu nigdy nie mieszkał) a makulature oddawałem sasiadce na rozpałke do pieca. Po ok 4 miesiącach przestali mnie dręczyć jak postraszyłem ich sądem o wyłudzanie i straszenie pismami bez podstaw.
    zuhjk
    Level 21  
    Witam. Dziś byłem u jednej pani co ją KRUK postraszył telefonicznie i ta pani zapłaciła ponad 200 zł. jako pierwszą ratę. Za dekoder policzyli jej ponad 600 zł. Jak to usłyszałem to nie wiedziałem płakać czy śmiać się. Jeden telefon i płaci. Żadnego pisma.
    -Czarli-
    Level 11  
    Ten sam problem. Niezapłacony abonament 55 zł. + 77. Firma KRUK i nie był to list POLECONY. Uwaga sprzed 8 lat!!! Niech mnie w d...pe pocałują.
    Nie dajcie się ludziska. A zdrugiej strony myślał ktoś o podaniu ich do sądu o nękanie, próbę wyłudzenia??? Za straty moralne, doprowadzenie do zalamania psychiki mozna coś od nich wyciągnąć. Muszę porozmawiać z jakimś prawnikiem.Pozdrawiam
    PiotrII
    Level 2  
    Firma KRUK odbiera mi otrzymaną nagrodę bez wysłania mi kopii dokumentów uprawniających do zabierania mojej własności.

Wysłałem szereg pism; np;
    W związku z pismem z dn. .....dot. dekodera Wizji
    TV ,informuje, że otrzymałem go (a nie pożyczyłem), jako... nagrodę
    wraz z życzeniami "wielu satysfakcji" i posiadam na to pismo ELEBREWERRY Co Ltd sp.oo w Warszawie, z 15.02.2000r Do tego pisma dołączono kupon uprawniajacy do otrzymania,( a nie pożyczenia), zestawu. Uważam, tak jak wyjaśniłem dla Biura Wizji, że sprzęt jest moją własnością i nie widzę konieczności oddania otrzymanej nagrody.. Dysponuję aktem prawnym
    przyznania mi tej nagrody i nawet sądownie nikt mi jej odebrać nie może.
    Z poważaniem.
    Wysłałem pismo do C+;
    Uprzejmie ponownie proszę o przesłanie kopii i umowy
    podpisanej przeze mnie , która potwierdza ;otrzymanie dekodera w
    „dzierżawę”.
    1.Posiadana przeze mnie Umowa nie zawiera powyższych stwierdzeń a wręcz
    przeciwnie..... odnosi się do otrzymania sprzętu jako nagrody na własność.
    2. Jednocześnie posiadany przeze mnie szczątkowy regulamin Wizji dopuszcza
    przyznanie sprzętu na własność.
    3 .Skoro przesłałem na Wasz adres kopie pisma EB przyznającego mi
    nagrodę w postaci dekodera Wizji, wypadałoby nadesłać do mnie kopie
    „dokumentów” na jakie powołuje się Wasza Spółka .
    Do chwili braku dostarczenia kopii pisma
    potwierdzającego Waszą słuszność, wszelkie roszczenia uważam za
    bezzasadne.

Do tej pory Cyfra nie wysłała mi pisma- umowy, w której by widniały słowa "pożyczenie dekodera" lub " dzierżawa" a jedynie wysłano mi kopię umowy, że "otrzymuję sprzęt" a w miejscu kaucji "0zł."! Jest też odwołanie do regulaminu Wizji, w którym wyraźnie jest napisane,
    że dopuszcza się dekodery przyznane na własność.

Ponieważ firma EB rozlosowała tysiące takich dekoderów w ramach nagrody wielu teraz zastanawia się nad oddniem swojej własności z powodu straszenia przez Kruka zabraniem pieniędzy z kont osobistych!!!!

Gdyby firma napisła w umowie lub na jakimś kuponie o pożyczeniu sprzętu, to oddałbym go, ale ani EB ani Wizja tego nie uczyniła.
    Zastanawiam się, czy z powodu odbierania mojej własności, straszenia windykacją, nie skierować sprawy do prokuratury lub innych organów ścigania jako dotyczącej wielu "nagrodzonych" i oszukanych w ramach
    "reklamy".
    A jeszcze na dodatek handlują naszymi danymi !!!! bez zezwolenia.
    PiotrII
    Level 2  
    „Ktoś te piwo musi wypić”

Na tym polegała afera, aby klient w momencie otrzymania nagrody- sprzętu, był przekonany, że otrzymuje go za darmo, bo inaczej, by nie był w stanie dokonania zakupu.

Najbiedniejsi zostali w ten sposób oszukani.
    Wręczają w sklepie umowę dużych rozmiarów o otrzymaniu sprzętu bez wyrazu na piśmie o określeniu właściciela i bez regulaminu, do którego jest jedynie odsyłacz w postaci oświadczenia, że podpisujący został z nim zapoznany.

Dlatego regulamin- tak jak tu na forum- jest bardzo poszukiwany.
    A w tym regulaminie jednak wynika, że właścicielem sprzętu też może być m.in. użytkownik-abonent.W momencie podpisywania umowy stroną była firma, która prawnie od kilku miesięcy nie istniała!!!!!! W dniu 28.02.02 Wizja ( nazwa) uległa likwidacji w ramach połączenia się z Cyfrą i Banał+ Cyfrowy.. Przed tą likwidacją należało pozbyć się dziesiątek tysięcy tunerów z przepełnionych magazynów, a jednocześnie wykazać się największą ilością abonentów. Wizja podpisała umowę z EB i w ramach reklamy piwa i za 10 kapsli po piwie rozlosowano 10 tysięcy tunerów, Philipsa jako nagrody. (Może to była darowizna, ale od zakładu by potrącić z podatków?)
    W gratulacyjnych pismach nie zaznaczono, choć jednym wyrazem, że sprzęt jest jedynie pożyczony, aby nagrodzeni chwalili EB i pili piwo tej dobroczynnej firmy oraz cieszyli się „Wizją”. A prezesi firm dążą do największych dla siebie zysków i milionowych premii.

Nadal po miesiącach darmowej promocji udostępniano programy z pakietu, jaki klient sobie życzył, bez informowania o kosztach.
    I tak.02.02 Ponownie klienci zostali nabici w butelkę.
    A firma Wizja mogła przekonać Cyfrę, że ci bezpłatni, po okresie promocji będą płacić, co miesiąc po ok. 100 zł. W przypadku nie oddania dekodera każdy zapłaci 600 złotych ( za wylosowaną nagrodę!!!!!!). Zwiększenie zysku firmy wpływa na wielkość nagrody!!!!
    Teraz firma KRUK” będąc przekonana o możliwości skutecznego wyegzekwowania...
    długu”,(ale bez dokumentów mówiących o przyznaniu nagrody i o kreśleniu właściciela)
    Informuje, że;
    ” jesteśmy zmuszeni do przymusowej egzekucji komorniczej.
    Nasi, windykatorzy zgłoszą się pod adres dłużnika celem sporządzenia raportu o stanie majątku dłużnika..... I na drodze przymusowej egzekucji wierzytelności podejmie kroki mające na celu zabezpieczenia przed dłużnikiem banków i przedsiębiorstw.”
    Co mają robić nagrodzeni nabici w butelkę, najczęściej biedni, którzy kilka lat temu sprzedali dekodery? Nie stać ich na adwokata i nie znają przepisów i muszą przekazać Krukowi swoje miesięczne emerytury lub pobory. I tu wymieniają bezpodstawnie z nazwiska nagrodzonego jako „osobę niegodną zaufania nie będzie już dokonywać zakupów na raty itd..”. Na końcu pisma dając kilkudniowy termin do wpłaty 600zł.!!!!!!
    Ile przepisów prawnych przekroczyli tu „ rzeczoznawcy”?
    Proszę o szybką odpowiedź prawników, by ratować tych najbiedniejszych- oszukanych.
    slaw39
    Level 12  
    Witam po dłuższej przerwie.Jak widze temat wciąż aktualny.Ja po skontaktowaniu się z rzcznikiem praw konsumenta prowadziłem już tylko rozmowy za jego pośrednictwem. Pismo z cyfry i do rzecznika, a on pismo do nich i kopie do mnie. I tak pismo do pisma i minął termin po szesciu miesiącach.Żebyscie widzieli ten biling zapłat jaki przysłali rzecznikowi.Wcale nie z wizji ale sklepany na kolanach i wydrukowany.Cztery kolumny,winien,wpłata,saldo i uwagi:)). Wprost profesjonalny raport księgowy;).A odnośnie Kruka od samego początku pani rzecznik kazała mi takie pisemka wyrzucać do smietnika bez czytania.A;e i tak byłem ciekaw co tam wypisuja i wyobraźcie sobie że dostałem nawet kserokopie wezwania sądowego na określony juz dzien i z wypisanym już werdyktem i karami na mnie nałozonymi.Niezłe jaja co?Ciekawe czy taka metoda zastraszania nie jest już małym przegięciem.Pani rzecznik dopiero mi pokazała jak wygląda procedura i wezwania na takie rozprawy.Dlatego za pośrednictwem tego forum pragnę podziekować Rejonowemu Rzecznikowi Praw Konumenta przy urzedzie powiatowym w Chełmnie.Takich ludzi potrzeba bo nie każdego stać na porady prawne. I tam własnie szukajcie pomocy w tej sprawie jak i podobnych.Na koniec chciałbym zaznaczyć, że po terminie przedawnienia, czyli od lipca ubiegłego roku nie jestem "molestowany" ani przez syf-rę+ ani też przez ptaszki i inne instytucje.Pozdrawiam