Witam!
Posiadam lodówkę Electrolux model EUT 1143.
Od kilku dni przy otwieraniu drzwi urządzenia gasło swiatło we wnętrzu.
Dzisiaj lodówka przestała chłodzić.
Słychać "pykanie" i w jego trakcie miganie wskazania temperatury na wyświetlaczu.
Temperatura chłodzenia jest ustawiona na 4 stopnie Celsjusza.
Wyłączyłem lodówkę jej wyłacznikiem i wyjąłem wtyczkę z kontaktu na godzinę.
Po upływie tego czasu podłączyłem zasilanie i właczyłem lodówkę jej włącznikiem. Wyświetlacz pokazywał wspomniane 4 stopnie Celsusza .
Po upływie kilku minut wyswietliła się rzeczywista temperatura we wnętrzu lodówki czyli 9 stopni Celsjusza. Pocieszające jest, że załączył się agregat, jednak po otworzeniu drzwi lodówki powtarza się odgłos ww "pykania", w jego takt przygasa światło w urządzeniu i agregat się wyłącza.
Po zamknięciu drzwi agregat podejmuje pracę.
Proszę o ew. pomoc w zdiagnozowaniu i usunięciu ww usterki.
Z góry dziekuję!
Pozdrawiam!
Posiadam lodówkę Electrolux model EUT 1143.
Od kilku dni przy otwieraniu drzwi urządzenia gasło swiatło we wnętrzu.
Dzisiaj lodówka przestała chłodzić.
Słychać "pykanie" i w jego trakcie miganie wskazania temperatury na wyświetlaczu.
Temperatura chłodzenia jest ustawiona na 4 stopnie Celsjusza.
Wyłączyłem lodówkę jej wyłacznikiem i wyjąłem wtyczkę z kontaktu na godzinę.
Po upływie tego czasu podłączyłem zasilanie i właczyłem lodówkę jej włącznikiem. Wyświetlacz pokazywał wspomniane 4 stopnie Celsusza .
Po upływie kilku minut wyswietliła się rzeczywista temperatura we wnętrzu lodówki czyli 9 stopni Celsjusza. Pocieszające jest, że załączył się agregat, jednak po otworzeniu drzwi lodówki powtarza się odgłos ww "pykania", w jego takt przygasa światło w urządzeniu i agregat się wyłącza.
Po zamknięciu drzwi agregat podejmuje pracę.
Proszę o ew. pomoc w zdiagnozowaniu i usunięciu ww usterki.
Z góry dziekuję!
Pozdrawiam!