logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zabezpieczyć Astrę F 1.4 przed nieautoryzowanym uruchomieniem?

pooola 01 Paź 2008 22:29 1040 4
REKLAMA
  • #1 5590100
    pooola
    Poziom 2  
    mam taką prośbe czy mógłby mi ktoś doradzic co moge zrobic aby nie odpalic samochodu chodzi oto czy istnieje możliwośc odłączenia jakieś przewodu aby nie proszony gośc nie odpalił samochodu.
    rzecz w tym że rozwodzę sie z mężem a on ma kluczyk od mojego auta boje sie że któregoś dnia może mi ją zabrac,czego bym nie chciała
    więc czy istnieje taka możliwośc aby cos odłączyc zeby on mi jej nie odpalil i nie zabrał???
    z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 5590227
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3903
    Witam!
    "ZACNY" POWÓD !!!!!!!!!!!!! :D
    Nie wiem jakie masz umiejętności, ale możesz odłączyć wtyczkę z aparatu zapłonowego - najlepiej wypnij ją ale potem leciutko nasadź tak aby wyglądało, że niby włożona - to tylko jedna możliwość
    A najlepiej daj do zakładu aby ci założyli taką tanią blokadę z przyciskiem identyfikacyjnym i po kłopocie
  • REKLAMA
  • #4 5590315
    dawidgsm
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    albo jak masz jakieś pojęcie dobierz sie do kabli z stacyjki,ja ogólnie zawsze tak robie,niby kontrolki sie świecą a autko nie pali
  • Pomocny post
    #5 5591929
    Jarocik
    Poziom 10  
    Możesz założyć system "ala alarmowy" po prostu odcina prąd wyłącznie z pompy paliwa... wszystko działa a samochód nie zapala...
    koszt systemu razem z założeniem z tego co pamiętam w okolicach 150 zł na warsztatach zajmujących się alarmami...
    (System może być stacjonarny lub pilot w tym przypadku proponuje pilota)
REKLAMA