logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwiększyć głośność mikrofonu po formacie na Windows XP?

BlackD 22 Lis 2008 16:50 1272 6
REKLAMA
  • #1 5769926
    BlackD
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam

Przed formatem komputera miałem 2 mikrofony, 1 działał głośno z dużej odległości, a ten 2 działał z mniejszej odległości i wszyscy mnie słyszeli na TeamSpeak/Counter-Strike/Skype! Zrobiłem formata, dawno nie byłem na ts/cs/skype!

I dziś wchodzę na cs, wszędzie mam na full voice no i żeby mnie usłyszeli to muszę się drzeć i mieć mikrofon przy mordzie.. w panelu mam full wszędzie full!!! mikrofon sprawny , a ten drugi tak samo przy mordzie muszę mieć..!! Gdzie to pogłośnić i czego jest wina?!

Windows XP

Odpada:
    ~ zmiana mikrofonu, bo to nic nie da!
    ~ nie granie w cs ..
    ~ format
    ~ drzeć się..
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5770105
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Otwórz menedżer głośności (głośniczek koło zegarka prawym i wybierasz co trzeba), u góry z menu zaawansowane-> sterowniki/opcje zaawansowane.
    Pod suwakiem głośności mikrofonu powinno się pojawić zaawansowane. Klikasz i zaznaczasz +20dB microphone/mikrofon czy coś podobnego odpowiedzialnego za zwiększenie czułości mikrofonu. W każdych sterownikach różnie się to nazywa.
  • REKLAMA
  • #3 5770157
    BlackD
    Poziom 12  
    Jak zwiększyć głośność mikrofonu po formacie na Windows XP?
    Takie coś mam :s , suwaczki są zablokowane :|
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 5771847
    BlackD
    Poziom 12  
    Przepraszam, myślałem ze suwaki trzeba przesunąć na 20dB..
    Działa już wszystko ; ))
  • #7 5771953
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Za to, że kolega z pełną świadomością uciekł od wykonania polecenia moderatora karzę kolegę ostrzeżeniem.

Podsumowanie tematu

✨ Po formacie systemu Windows XP użytkownik zauważył znaczne obniżenie głośności mikrofonu podczas korzystania z aplikacji takich jak TeamSpeak, Counter-Strike i Skype, mimo ustawienia maksymalnej głośności w panelu sterowania. Problem dotyczył dwóch mikrofonów, które wcześniej działały poprawnie na różnych odległościach. Rozwiązaniem okazało się włączenie opcji "Microphone Boost" (wzmocnienie mikrofonu) w menedżerze głośności systemu, dostępnej w zaawansowanych ustawieniach sterowników dźwięku. Suwaki głośności mikrofonu mogą być zablokowane, dlatego konieczne jest znalezienie i aktywowanie dodatkowego wzmocnienia mikrofonu, które zwiększa czułość sygnału o około +20 dB. Użytkownik potwierdził, że po zastosowaniu tej metody problem został rozwiązany. Ważne jest również, aby karta dźwiękowa była prawidłowo zainstalowana i sterowniki odpowiednio skonfigurowane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA