logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór centralki do 2 linii TPSA i domofonu z możliwością rozmów wewnętrznych

avig 27 Lis 2008 23:52 1578 3
  • #1 5792032
    avig
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Jaka centralkę zakupić do firmy aby obsługiwała 2 linie zewnętrzne z TPSA i domofon
    znalazłem taka na
    allegro 1
    allegro 2
    allegro 3

niestety nie wiem cz się do tego nadaje proszę o fachową poradę.
    Linie telefoniczne są zwykle czyli chyba nie ISDN na jednej jest Neostra.

Podłączenie powinno wygladac wg mnie tak:
    linia 1 + linia 2 + domofon = jeden aparat z fax + 3 lub 4 po firmie.

Przydała by się możliwość rozmów między sobą.

No i cz jest możliwe podłączenie bez usługi firmy monterskiej?
  • #2 5792105
    nixau
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Ogólnie to odradzam kupowania central na allegro.

Co do samego wyboru to zdecydowanie Panasonic KX-TEA308 :D
  • #3 5792237
    M___
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    Po pierwsze nie na allegro.
    Centralka to nie są buty, w razie problemów pozbawiasz się wsparcia technicznego albo za nie płacisz.

Po drugie, Panasonic KX-TEA308.
    Wraz z centralką dostajesz program do jej programowania z komputera i dokumentację (użytkownika po polsku, instalacyjną po angielsku).

Oczywiście rozmowy wewnętrzne, przełączanie rozmów między sobą, zawieszanie połączeń jsą podstawowymi funkcjami.

Co do podłączenia samodzielnie to taki jest zamysł producenta w przypadku KX-TEA308, ale jeśli nie masz jakichś doświadczeń w tej dziedzinie to wybacz, ale będzie to dla Ciebie spory problem niezależnie od firmy na którą się zdecydujesz.
  • #4 5793274
    macmm
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Ze względu na prostotę programowania poleciłbym PMS08.
    Jeden szczegół we wszystkich odpowiedziach nie daje mi spokoju. Jaki domofon posiadasz. Zazwyczaj każda centrala obsługuje domofony ale tego samego producenta. Jeśli trzeba wpiąc się w istniejącą instalację domofonową to już jest problem. Dla domofonów analogowych słyszałem o różnych adapterach do centrali ale ich działanie zazwyczaj pozostawiało sporo do życzenia. Cyfrowego praktycznie nie ożenisz z centralą.
    Jeśli natomiast możesz powiesić domofon producenta centrali to musisz go do kosztów doliczyć.
REKLAMA