logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aparat telefoniczny obsługujacy dwie odrebne linie telef.

placentiusz 01 Paź 2008 10:42 2882 10
REKLAMA
  • #1 5587775
    placentiusz
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Posiadam dwie linie, jedna tpsa, druga voip zakończona wyjściem na telefon analogowy. Czy istnieje prosty sposób by obsługiwał to jeden telefon analogowy(tylko z jednym wejściem) np. jakaś tania centralka?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5589281
    nixau
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Odpowiedź jest prosta: bezprzewodowy telefon dwuliniowy Panasonic KX-TG8280

:)
  • #4 5644965
    Keplak
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Panasonic KX-TS3282
  • REKLAMA
  • #5 14101227
    MonikaDudusia
    Poziom 2  
    Ponawiam pytanie, gdyż podane modele nie są już produkowane. A nie mogę nigdzie znaleźć telefonu, który by był dwuliniowy. Czy nikt nie używa dwóch linii?
  • #6 14101318
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Owszem używają tylko dla usprawnienie pracy korzystają z centralki telefonicznej.
    Nie jest już ona aż tak bardzo droga i jej możliwości też są dużo większe.

ps
    Dobrym telefonem 2-liniowym był również produkt Panasonica model 3250.
    Szkoda, że już go nie produkują (był super).
  • #7 14101335
    MonikaDudusia
    Poziom 2  
    No właśnie taki posiadam, ale zaczął się psuć. Dlatego zaczęłam poszukiwania na rynku. Jestem laikiem i co do centralek nic nie wiem, na jakiej zasadzie one działają i czy musi to być jakaś wielka stacja, czy wygląda to jak normalny telefon?
  • #8 14101481
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    "MonikaDudusia" po pierwsze to ty przyłączyłaś, przyłączyłeś się do wątku.
    Jeśli do tej pory używałaeś /łaś modelu telefonu o, którym pisałem to dlaczego nie kupić "starego" sprawnego ?
  • REKLAMA
  • #9 14101513
    MonikaDudusia
    Poziom 2  
    Bo nigdzie go nie mogę dostać??
  • #10 14105255
    krzysiozak
    Poziom 40  
    Ocena: 1153
    Taka centralka jest wielkości telefonu w opakowaniu. I użyj popularnej wyszukiwarki w celu znalezienia na znanej internetowej giełdzie. Pod hasłem mini centralka telefoniczna. Z odpowiednimi dwiema liniami umożliwiającymi obsługę z PST i VOIP.

Dostać też można ale nie chcę mi się wierzyć w charytatywność ludzi.

Powodzenia.
  • #11 14106924
    ochus
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Mam dwie sztuki (KX-T3250) na zbyciu w dobrym stanie.Musiałbym poszukać do nich zasilaczy.
    Info na priv.

Pozdr.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem obsługi dwóch odrębnych linii telefonicznych (TPSA i VoIP z wyjściem analogowym) za pomocą jednego telefonu analogowego z jednym wejściem. Zaproponowano zastosowanie taniej centralki telefonicznej, która umożliwia podłączenie i obsługę wielu linii. Wspomniano o dostępnych modelach telefonów dwuliniowych, takich jak Panasonic KX-TG8280, KX-TS3282 oraz KX-T3250, jednak większość z nich nie jest już produkowana. Użytkownicy sugerują poszukiwanie używanych egzemplarzy lub mini centralek telefonicznych, które są kompaktowe i pozwalają na integrację linii PSTN i VoIP. Centralka telefoniczna jest urządzeniem o rozmiarach zbliżonych do telefonu i znacząco ułatwia zarządzanie wieloma liniami, co jest powszechnym rozwiązaniem w celu usprawnienia pracy z dwoma liniami telefonicznymi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA