Tak , Zmontowałem toto z części z AVT i to był BŁĄD,

lepiej kupić samą płytkę a najlepiej zdobić ja samemu - odpowiednio przeprojektowując pod względem wcz. uwzględniając poprawki VFO Włodka SP5DDJ i innych mądrych ludzi...
Po pierwsze - oryginalny odbiornik działał ale bardzo źle :x .

Na początek należy zaopatrzyć sie w dobrą antenę - co najmniej 20m drutu za oknem + dobre uziemienie radja, bo inaczej nie usłyszysz nic!!! Bezwzględnie wywalić oryginalne VFO i zamienić na to które proponuje Włodek SP5DDJ - działa bezbłędnie!!! dodatkowo zamiast trymera zastosowałem diodę pojemnościową i potencjometr 10obrotowy - bardzo ułatwiło to wstrajanie sie w stacje bo odyginalnym trymerkiem ciężko. Należy bezzględnie wywalić proponowane dlawikiw Pi filtrze i zastąpić normalnymi porządnymi cewkami. W moim przypadku były to trzy stare cewki 14x14 z nawiniętymi 20 zwojami srutu 0,30mm. Oryginalne cewki ( te cholerne mini dławiczki)

spalily się przy 1 wciścięciu nośnej i zagwizdaniu. Razem z nimi spalił się przekaźnik i ścieżki na płytce!!!!
Swoją drogą ta płytka i poprowadzenie ścieżek to zupełna pomyłka.
Dławik z BFO zastąpić taką samą cewką jak zastosowałem do Pi filtra - też 20 zw . Cewka w VFO - w moim przypadku również nawinięta jest na takim rdzeniu .
W tym momencie jestem na etapie uruchamiania nadajnika bo odbiornik po poprawkach działa rewelacyjnie jak na sprzęt za 100zł.
W nadajniku w pobliżu IRF520 należy wpakować kondencatory odsprzęgające zasilanie 100n i jakiś jeden w granicach 1000mf . Niestety pomimo wielu godzin spędzonych na uruchamianiu nadajnika nie udało mi się do tej pory uzyskać większej mocy niż 600mW w końcówki ( driver daje około 300mW całkiem czystego sygnału, niestety w momencie podłaczenia IRF520 wszystko sie wzbudza i przestaje działać z sensem te 600mW niestety nie brzmi czysto - chyba bądę musiał poekranować poszczególne stopnie tego radyjka..
Pozdrawiam wszystkich zapaleńców dłubania
Czarek