logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zasilić wentylator z wzmacniacza Pioneer a-225?

DKrisX 02 Sty 2009 20:06 1155 5
REKLAMA
  • #1 5939112
    DKrisX
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam, mam Pioneer a-225 i potrzebuje zrobić w nim chłodzenie ale takie żeby prąd był pobierany z wzmacniacza do napędzania wiatraka komputerowego, wie ktoś może jak to mam zrobić ??
  • REKLAMA
  • #2 5941358
    krzysztogla
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    Czesc-masz problem z elektryką do wiatraka czy z umieszczeniem go we wzmacniaczu?
  • REKLAMA
  • #3 5941879
    DKrisX
    Poziom 14  
    wiem gdzie go umieścić ale niewiem pod co się podpiąć żeby prąd 12v był pobierany z wzmacniacza
  • REKLAMA
  • #4 5947632
    krzysztogla
    Poziom 12  
    Witam ponownie-mysle ze przedwzmacniacz zasilany jest napieciem bliskim do 12 volt jesli miałbys jeszcze regulator obrotów od kompa taki z potencjometrem to załatwiło by to sprawe lecz istnieje ryzyko pojawienia sie zakłócen w postaci brzęczenia nie łatwiej było by zrobic cos takiego jak na fotce?-to ładowarka do noki ale jak kupiłbys regulowany zasilacz o ciut wiekszych rozmiarach -to napewno by wystarczył dla wiatraka.Jakie kolumny napedza ten wzmacniacz-skoro jest mu tak gorąco?
    Załączniki:
    • ZASILACZ 003.jpg (581.26 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 5954294
    DKrisX
    Poziom 14  
    napięcie na wzmacniaczu to 2 x 30V, kolumny napedza Quadral all-craft 6000 190W
    To jest sprzęt na małą dyskoteke i dobrze jak jest czymś chłodzony przy jak najmnieszej liczbie kablów ;)

to co ty zrobiłeśfajnie wygląda ;) może i ja sobie tak zrobie.
    Trzeba dawaćjakiś mostek prostowniczy pod zasilacz żeby móc podłączyć rezystor odpowiedni i uzyskać 12V
  • #6 5957473
    krzysztogla
    Poziom 12  
    Czesc ,zasilacze tego typu maja w sobie juz mostek prostowniczy i kondensator filtrujacy a niektóre stabilizacje napiecia - .Pozrowionka
REKLAMA