Chetnie bym pomogl ale chyba pomyliles symbol ,zrozumialem ze chodzi ci o nagrzewnice Sirokko [nie mylic z webasto] produkciji bylego DDR . Typ 231.01 benzyna 12v3000 kcal/godz.TYP 231.02dizel pozostale parametry j.w. schematy sa prawie takie same . Dysponuje schematem i cala instrukcja po polsku do 231.01.Niestety nie umie jeszcze .jej tu zamiescic /jestem juz emerytem i dopiero mam troche czasu na nauke obslugi komputera/ Jezeli bedziesz zainteresowany przyslij mailem swoj adres to zrobje xero ici podesle
Dodano po 21 [minuty]:
[quote="ZKepowicz"]Chetnie bym pomogl ale chyba pomyliles symbol ,zrozumialem ze chodzi ci o nagrzewnice Sirokko [nie mylic z webasto] produkciji bylego DDR . Typ 231.01 benzyna 12v3000 kcal/godz.TYP 231.02dizel pozostale parametry j.w. schematy sa prawie takie same . Dysponuje schematem i cala instrukcja po polsku do 231.01.Niestety nie umie jeszcze .jej tu zamiescic /jestem juz emerytem i dopiero mam troche czasu na nauke obslugi komputera/ Jezeli bedziesz zainteresowany przyslij mailem swoj adres to zrobje xero ici podesle[/ A przy okazji morze mnie ktos pomoze .Poszukoje silnika wentylatora webasta termo top dw50 zaluminiowym zbiorniczkien paliwa silniczek 12v srednica korpusu silnika 40 mm nr webasto279.81A w benzynie /bw50/ srednica korpusu jest 41 mm i nie miesci sie w gniezdzie . Chetnie kuoie z calym zbiorniczkiem za rozsadne pieniadze
Niestety nie mogę pomóc w poszukiwaniach części, które Cię interesują. A wracając do Webasto jest to produkcji byłego DDR. Rodzja paliwa - deasel. Próbuje wstawić tabliczkę znamienową ale niewiem czy mi sie uda. Proszę o podanie adresu email to wyśle ją w załaczniku. Mój adres to lukasgti(malpa)wp.pl
Niestety nie mogę pomóc w poszukiwaniach części, które Cię interesują. A wracając do Webasto jest to produkcji byłego DDR. Rodzja paliwa - diesel. Proszę o podanie adresu email to wyśle tabliczkę znamieniową, bo niestety ale mam problem z jej wstawieniem. Mój adres email to: lukasgti(malpa)wp.pl.
Witam!
Odświeżę nieco temat i zwracam się z prośbą o schemat podłączenia nagrzewnicy typu 232.01. Chciałbym używać urządzenia stacjonarnie. Czy zatem można je uruchomić mając do dyspozycji przetwornicę 230V/24V (np prostownik max 50A)?
Podkreślę, że jeśli chodzi o wiedzę z zakresu elektrotechniki to nie będę ukrywał, że jestem zupełnie zielony.
Dodano po 1 [minuty]:
Dodano po 1 [godziny] 21 [minuty]:
Dysponując tylko źródłem napięcia 24V, do których zacisków wg załączonego zdjęcia należy przyłożyć "+" a do których "-" aby:
1. uruchomić świecę żarową,
2. uruchomić silnik wraz z pompką bieg I,
3. uruchomić silnik wraz z pompką bieg II,
3. uruchomić sam silnik?