logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy napięcie +12V na wyjściu sygnałowym przetwornika Halla w VW Polo jest normalne?

tosiek1 09 Kwi 2004 15:43 1107 4
REKLAMA
  • #1 587981
    tosiek1
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    witam mam pytanie a mianowicie czy na zasilaniu przetwornika powinno wystepowac napiecie +12 V na wyjscu sygnałowym :?: mam taki prroblem w wolkswagenie polo.pojawia sie tam napiecie na przewodzie sygnałowym i nie wiem czy tak ma byc.juz jeden hallotron padł i boje sie o nastepny bo troche drogo wychodzi :) taki eksperyment.z gory dzieki.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 589335
    zenek1
    Poziom 18  
    Ocena: 38
    Na wyjściu sygnałowym z czujnika może być poziom zasilania lub zero zależnie od stanu pola magn. Na przewodzie podłączanym do wyjścia czujnika nie powinno być napięcia, ewentualnie wydajność prądowa tego przewodu powinna być bardzo mała tak aby nie uszkodzić czujnika.
    Zerknij może w notę swojego czujnika to będziesz wiedział czego się spodziewać; np.: http://katalogi.iele.polsl.gliwice.pl/download.php?id=84693.
  • REKLAMA
  • #3 597412
    tosiek1
    Poziom 15  
    Dzięki Zenek 1 juz zlozyłem i wszystko działa ok. okazało sie ze na wtyczce jednak ma byc +12 ... a przynajmniej nic sie złego nie dzieje:) moze chodziło tu po prostu o wydajnosc prądową tak jak pisałes.Dzieki raz jeszcze i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 597489
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 2032548
    tosiek1
    Poziom 15  
    Dokladnie tak jak pisze elektrit.Autko juz smiga ale zaraz po wymianie wynikly problemy z podcisnieniowa regulacja wyprzedzaenia zaplonu po wymianie silownika polówka dostala skrzydel.Dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam.
REKLAMA