logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Polar PDS585 - Zatrzymuje się pod koniec prania, gorący programator

leonsio69 09 Lut 2009 20:25 1656 5
REKLAMA
  • #1 6126263
    leonsio69
    Poziom 13  
    Witam i proszę o pomoc.Sprzęt wykonuje wszystkie funkcje prawidłowo ale sam się zatrzymuje najczęściej pod koniec prania lub na wirowaniu. Wówczas pomaga leciutkie przesunięcie programatora i idzie dalej kilka minut i znowu stop.W momencie zatrzymania brak napięcia na silniczku programatora który jest dość gorący (prawie parzy).Rozebrałem programator , wyczyściłem styki(pierwsze 2-segmenty od pokrętła)ale nic to nie pomogło.Czy to pada programator?
  • REKLAMA
  • #2 6126373
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6126405
    leonsio69
    Poziom 13  
    Blokadę drzwi i tor zasilania sprawdziłem. Nie pokoi mnie temperatura silniczka programatora. Czy silniczek pobiera za duży prąd i styki programatora puszczają czy to sam programator szwankuje??
  • REKLAMA
  • #4 6126424
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 6126470
    leonsio69
    Poziom 13  
    Z góry dziękuję..

Dodano po 8 [minuty]:

Jeżeli temperatura silniczka to normalne więc zdecyduje się jeszcze raz rozłożyć dokładniej i przejrzeć programator.
  • #6 6146619
    leonsio69
    Poziom 13  
    Programator nie mogłem naprawić.Pozostało tylko go wymienić,ale właściciel zrezygnował ze względu na koszty naprawy.Temat zamknięty.
REKLAMA