logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

cześć nam pewien problem z silniczkiem krokowym w vw passaci

JóZEK254 15 Lut 2009 15:42 1363 6
REKLAMA
  • #1 6153808
    JóZEK254
    Poziom 10  
    Cześć mam vw passata b3 i mam pewien problem i nie wiem czy to tak ma być czy nie poprostu jak dodam gazu rozłącza mi silniczek krokowy poprostu nie działa i nie reaguje na nic jak go rozłącze od prądu zaczyna dopiero działac ale jak wyłącze zapłon to nic nie daje i nie działa poradzićie cos
  • REKLAMA
  • #2 6153845
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2096
    Opisujesz rzeczy niemożliwe
  • REKLAMA
  • #3 6153856
    Miand
    Poziom 21  
    Ocena: 116
    Trochę więcej informacji, diesel? benzyna? może typ silnika? :D etc.
  • #4 6153861
    JóZEK254
    Poziom 10  
    powaznie jak dodam gazu rozłacza mi silniczek i nie chodzi dopiero jak sciagne przewody z pina to zaczyna działac

Dodano po 1 [minuty]:

silnik 18 jedno pumnktowy wtrysk

Dodano po 45 [sekundy]:

benzyna

Dodano po 4 [minuty]:

i jeszcze jedno czy moze być wina tej płytki co jest po prawej stronie gażnika czy raczej nie

Dodano po 20 [minuty]:

dzieki za pomoc rozwiazałem juz problem poprostu zresetowałem komputer
  • REKLAMA
  • #5 6153990
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2096
    gaźnik, krokowy
    ni jednego ni drugiego tam ni ma
  • #6 6154025
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3918
    Widzicie, nikt nie rozumie o czym pisze, nic mu nie podpowiadacie, a i tak opanował usterkę......
    Chłopie ciężko kliknąć na "PISOWNIA", tylko piszesz takie bzdety z błędami i nie wiadomo co np.!!!!
    "jak sciagne przewody z pina to zaczyna działac "
  • REKLAMA
  • #7 6154091
    JóZEK254
    Poziom 10  
    ok przepraszam za pisownie i niewiedzę

Podsumowanie tematu

✨ W Volkswagenie Passacie B3 z silnikiem benzynowym 1.8 z jednopunktowym wtryskiem pojawił się problem z silniczkiem krokowym, który przestaje działać po dodaniu gazu i nie reaguje na sterowanie. Silniczek zaczyna funkcjonować dopiero po odłączeniu przewodów zasilających, jednak wyłączenie zapłonu nie wpływa na jego działanie. Pojawiły się pytania dotyczące możliwej usterki płytki po prawej stronie gaźnika, jednak w modelu tym nie ma ani gaźnika, ani silniczka krokowego w tradycyjnym rozumieniu. Ostatecznie problem został rozwiązany przez zresetowanie komputera sterującego silnikiem. Dyskusja zawierała również prośby o doprecyzowanie typu silnika i paliwa oraz uwagi dotyczące poprawności opisu problemu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA