Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cyfrowy POLSAT - programy FTA

Karolek121 28 Feb 2009 22:21 25926 20
Computer Controls
    Karolek121
    Level 1  
    Witam chciałbym odbierać dodatkowe kanały FTA których nie ma w pakcie czy coś muszę dokupić ?
    Chodzi mi o te kanały :
    TVP Historia, TV TRWAM, Biełsat TV, TVP Info, Patio TV, TVN Warszawa, Edusat
    Z góry dzięki za pomoc
  • Computer Controls
    tyktyk
    Level 24  
    Aby odbierać TVP HISTORIA TV TRWAM TVP Info musisz posiadać antenę zezowaną na astre obecnie urzywając polsatu masz ustawioną na hotbird.
    tuner musi obsługiwać diseqc reszta programów wydaje się być nadawana z hotbird'a więc jeśli ich nie możesz złapać to widocznie cp blokuje ci te kanały.
    Jeśli antena 60cm to wymiana na 80cm. Zakup zeza +konwerter przełącznik diseqc. Pod warunkiem, że tuner go obsługuje
    bogdanzieba
    Level 29  
    Karolek121 wrote:
    Witam chciałbym odbierać dodatkowe kanały FTA których nie ma w pakcie czy coś muszę dokupić ?
    Chodzi mi o te kanały :
    TVP Historia, TV TRWAM, Biełsat TV, TVP Info, Patio TV, TVN Warszawa, Edusat
    Z góry dzięki za pomoc

Jeżeli masz oryginalna antenę Polsatu to nie musisz jej zmieniać robią specjalne tzw. zezy do tych anten sam go używam i sobie chwalę. Na allegro wpisz ANTEMON
    ansat
    Level 24  
    Jeżeli to jest antena POLSAT (70cm) to monoblok nie będzie dobrze działał lepiej zastosować zeza tak jak pisze kol. bogdanzieba.
  • Computer Controls
    bogdanzieba
    Level 29  
    Nie można wklejać linków z allegro ale podam ci numer aukcji zakończonej abyś zobaczył jak wygląda zez do małych anten. Naprawdę działa i to nawet nieźle , mam go osobiście zainstalowanego na małą antenkę WIZJA 58 cm, i mam HOTBIRD siła sygnału 67%, jakość 60% i ASTRA, siła sygnału 70%, jakość 70%. Numer aukcji 540415558

http://antemon.pl/foto/zezwtv.pdf

poczytaj na tym linku
    rafal198919
    Level 11  
    zez i przelacznik diseq i msz TVP Historia Tv Trwam i TVP info
    Ash Ketchum
    Level 27  
    Jaka antena jest odpowiednia do odbioru Polsatu + Astry za pomocą monoblocka? Chodzi mi o zakup samego dekodera polsatu bez anteny z konwerterem + do tego monoblock - ten interstar z linku wyżej czy może http://www.telewizjasatelitarna.com.pl/konwerter-maximum-monoblock-single-v21-02db-p-72.html lub http://www.telewizjasatelitarna.com.pl/konwerter-inverto-monoblock-03db-p-65.html ? Który z nich ma lepsze parametry. Antena ma być aluminiowa myślę o 90cm czy może większa?
    ansat
    Level 24  
    Do monobloca antena CORAB 80 cm.Konwerter INVERTO jest dobry.
    bogdanzieba
    Level 29  
    battery wrote:
    Jaka antena jest odpowiednia do odbioru Polsatu + Astry za pomocą monoblocka? Chodzi mi o zakup samego dekodera polsatu bez anteny z konwerterem + do tego monoblock - ten interstar z linku wyżej czy może http://www.telewizjasatelitarna.com.pl/konwerter-maximum-monoblock-single-v21-02db-p-72.html lub http://www.telewizjasatelitarna.com.pl/konwerter-inverto-monoblock-03db-p-65.html ? Który z nich ma lepsze parametry. Antena ma być aluminiowa myślę o 90cm czy może większa?

Jeżeli chodzi o monoblocka to antenka już od 80 cm powinna łapać, ale ja nie jestem zwolennikiem monoblocka. Polecam dwa konwenterki przełącznik diseqc

Dodano po 44 [sekundy]:

ansat wrote:
    Do monobloca antena CORAB 80 cm.Konwerter INVERTO jest dobry.

Tak potwierdzam CORAB antenki są fajne i dobre sam mam jeszcze Corab 90 cm aluminium i sobie chwalę

Dodano po 1 [minuty]:

Jak również polecam konwentery INVERTO.

A przełączniki Diseqc to VIPER, MEZON, Golden Instar
    ansat
    Level 24  
    Tak dwa konwenterki i diseqc jest lepsze ale dla nie doświadczonej osoby w montażu anten trudniej to zrobić.
    viali1974
    Level 1  
    Jestem tutaj nowy mam pytanie jakie kanały można oglądać na tunerze telewizji polsat Echostar DSB-717 FTA z Astry a nie Hot-Birda?Proszę o pomoc.
    stolarek_1988
    Level 21  
    O ile mi wiadomo to wszystko co jest FTA pod warunkiem porzadnej instalacji.

Listy kanałów oraz ich parametry znajdziesz na www.lyngsat.com
    hwat
    Level 10  
    No to ja również polecę Inverto. Wcześniej miałem założony Maximum Twin P-22, ale niestety nie chciał współpracować z Echostar DVR-7400 (sprawdzone u mnie i u sprzedawcy) mimo współpracy z innymi.
    Z Inverto kłopotów nie mam.
    picken
    Level 2  
    Witam, mam cyfrowy polsat oraz dekoder HD5000, wyszukałem kanały niekodowane FTA których nie ma w ofercie polsatu (Eska TV, TVR, Rebel TV, CSB TV TVN Warszawa) wszystko zapisałem i było dobrze. Na drugi dzień jak włączyłem dekoder te kanały zniknęły (same się usunęły) i nie wiem co się stało, więc mam pytanie czym to jest spowodowane oraz jak rozwiązać ten problem? Proszę o pomoc!
    bogdanzieba
    Level 29  
    Pewnie masz dekoder Cyfrowego Polsatu, który uniemożliwia układania własnych list programów. Masz z góry narzucone kanały których nie możesz posortować. Tak więc np. na kanale nr 1 masz Polsat itp.... Sprawdź czy nie masz opcji stworzenia własnej listy kanałów ulubionych i wtedy możesz dodać kanały FTA które cię interesują. Najbardziej wkurzające jest to że Cyfrowy Polsat narzuca ci z góry swoją listę kanałów, których nie możesz posortować. Starsze wersje dekoderów miały możliwości układania swojej listy kanałów. Dlatego jestem zwolennikiem nie brania od CP dekodera tylko sam moduł i zakup dobrego dekodera na wolnym rynku. Pozdrawiam. Spróbuj z tymi ulubionymi.
    picken
    Level 2  
    W tym dekoderze jest możliwość układania kanałów - listy ulubionych. Już 2 razy poszukałem i ułożyłem te kanały tak jak chce ale rano na drugi dzień znika ta lista z kanałami które wyszukałem ręcznie, zostają tylko te z automatycznego wyszukiwania. Chodzi o to że mam kanały FTA (viva, puls, TVS, Tele5) które są na liście z polsatu, a te z ręcznego wyszukiwania znikają. Tak jakby dekoder na dłużej nie zapisywał tej listy.
    Anonymous
    Anonymous  
    bogdanzieba
    Level 29  
    No masz rację można kupić moduł CP i swój dekoder mieć. Ale np. kupując dekoder CP i wybierając pakiet np. Familijny pomiędzy kanałami są tzw. "dziury" czy kanały których nie ma w moim abonamencie i mam je zakodowane i tak trzeba zapamiętywać nr kanałów i skakać 15, 25,30,35 itp.
    intenso
    Level 39  
    bogdanzieba wrote:
    No masz rację można kupić moduł CP i swój dekoder mieć.

Niestety w CP karta abonenta jest przypisana do dekodera i raczej swojego nie można mieć[/quote]

jak to nie można mieć własnego tunera w cp???można za pomocą modułu cam jak napisał to kolega bogdanzieba.
    wiec nie pisz glupot picken
    telesat1
    Moderator on vacation ...
    Regulamin p. 8.1, 14. Temat zamykam.